Annonce

Annonce

Brev:

For mange måltider?


16. marts 2011

Alder:
6 mdr.

For mange måltider?

Kære Helen.

Tak for dine mange svar og gode råd. Tingene kører rigtig fint efterhånden.

Vores datter er faldet godt til i dagplejen, hun skulle selvfølgelig vænne sig til det og vi fandt ud af de store problemer med middagssøvnen faktisk var at hun for det første var vokset ud af barnevognen, men også bange for den, så nu sover hun på en madras inde hos dagplejen for enden af en gang så hun kan se hende.

I starten forsøgte hun at lægge hende i et værelse, men hun har meget behov for at kunne se hende, så det fungerer nu og hun sover ca 1½ time og er glad igen og brillerne har hun på op til 4 timer af gangen og det synes jeg er flot inden for den første måned. Jeg er også kommet ind i varmen igen ved hjælp af dine råd med at lege det ind og snakke modsat, det virker :o) Og vi har fået vores glade pige igen, så det er bare skønt. Tak for hjælpen! :o)

Vores søn på snart 6 måneder (6 måneder d 29. marts)... Jeg skrev sidst om søvn og mad og har fulgt din "dagsplan" nogenlunde, men ved ikke om det er ved at være tid igen, for hans søvn og lyst til mad har ændret sig og ser pt således ud:

6.30-7 Vågner og står op.
Ca 7.30 Morgengrød ca 3/4 dl inkl både grød og frugtmos. Spiser næsten altid op.
9-9.30 Ammes eller får flaske, men afviser tit eller drikker ganske lidt (20-40 ml max/ammer 2 min).
9.30-10 Lægges til formiddagslur som er ca 1-1½ time, af og til med opvågning, men for det meste tager jeg ham ikke op da han ser ret træt ud og bare græder med lukkede øjne efter sutten.
Ca 11 står op og for grød med frugtmor ca 1 dl inkl alt. Spiser næsten altid op.
Ca 13-13.30 Ammes/flaske som også afvises eller tager meget lidt (20-40 ml max/ammer 2 min).
Ca 14 Sover igen, i øjeblikket kun ca 45 min da vi her henter storesøster og så vågner han når vognen står stille igen og virker egentlig også frisk nok.
15.30-16 Ammes/flaske igen og tager lidt mere, men vi snakker måske 60-80 ml
Ca. 17.15 Grønsagsmos 3/4-1 dl som han spiser op.
Før fik han dette mad efter lur, men det var som om det lå for tæt på putteflasken og derfor flyttede vi måltidet til før luren.
17.30 Sover ca 30-45 min
18-18.15 Vågner og vi leger, bader, nattøj osv. Allerede ved før 19 virker han træt igen, men vi forsøger at trække den til 19.30-20 med natflaske som han heller ikke er begejstret for. max 50-80 ml som regel.
Han er som regel nem at putte, har næsten lige fået sin første tand som han var meget plaget af men ellers. De sidste nætter har så set sådan ud:
22-22.30 Ammes
00.30 Ammes
3-3.30 Ammes
5.15 Vågner og vil egentlig gerne op. Forsøger altid at amme ham men 9 ud af 10 gange vil han ikke og bliver gal. Lægger ham helt ind til mig og holder om ham eller tager ham op og vugger lidt og så falder han som regel til ro, men sover uroligt og har brug for jeg er helt tæt på indtil vi vågner rigtigt 6.30-7. (resten af natten sover han i sin seng lige ved siden af min med mindre vi falder i søvn ammen ved amninger)

Nogle nætter kan han godt vågne flere gange udover ...


Annonce

... måltider hvor jeg ikke altid er med på hvorfor (hvis jeg forsøger at amme bliver han rigtig gal), men det der oftest virker er at tage ham i armene og vugge selvom han stritter meget i mod i starten, det tager alt fra 1-30 min at få ham i søvnen igen. Før virkede det at nusse ham i hans seng, men det er meget sjældent han kan beroliges i sengen nu. Har du ideer til hvad jeg kan gøre, eller er det bare det han har brug for endnu så?

Jeg ville på sigt gerne vænne ham til flaske så farmand kan komme lidt mere på banen om natten også og så fordi han ikke er specielt glad for brystet og synes ikke det er rart når han tit græder under amninger og stritter meget imod, så vil langsomt gerne ha ham på flaske.

Har prøvet af og til at give flaske i stedet for amning men der er ikke rigtig forskel. Lige nu laver jeg nogle af gangene en lille flaske 50-60 ml og hvis han en sjælden gang skulle drikke det tilbyder jeg bryst derefter så han får tilbudt så meget mælk som muligt.

Et par dage forsøgte jeg at bytte om på morgen grød/formiddagsmælk og også middagsgrød og eftermiddagsmælk for at se om han var for mæt at det første (skemad) og derfor ikke ville ha mælk, men resultatet var det samme: afviste mælk men spiste op af skemad.

Til aften-putning er det altid flaske og har været længe da jeg for det første ikke føler jeg har så meget mælk dér og for det andet skiftes vi til at putte børnene og så kan far jo lige så vel putte som jeg.

Skal jeg trappe ned for skemad? alt maden bliver lavet på MME så han får mælk den vej, men det undrer mig nu han ikke vil ha mælk? Han er i øvrigt glad for vand af kop og får væske dér.

Kan det skyldes han får for mange måltider eller sover forkert? Det er også det samme uanset hvem af os der giver mad og flaske.

På sigt vil jeg forsøge at gøre formiddagsluren til den korte i håb om middagsluren blev længere, men en ting af gangen, orker ikke at rokke så meget ved det nu hvis han så stadig kun sover kort middag, så har vi i stedet to korte lure :o)

Til sidst kan jeg lige tilføje vi lige har været til 5 måneder tjek og besøg af sundhedsplejerske og han er med i udviklingen som han skal og vokser som han skal. Målte 72 cm og vejede 8350 for en uge siden.

Lige et spørgsmål som jeg ikke ved om du kan svare på, men når vi har haft de der perioder hvor han bare har været meget vågen om natten pga tænder, udviklingsspring eller hvad det måtte være... Og jeg bare er så træt så træt... Så har mine forældre tit været søde at tage ham lidt så jeg kunne hvile om dagen, men jeg kan simpelthen ikke falde i søvn. Havde det på samme måde da vi kæmpede søvnens kamp med vores datter. Fatter ikke jeg ikke bare kan sove? Det er som om man skal lære at sove på ny?? Sover bedst med børnene ved min side, og tænker det måske er derfor, for det gør de jo lige præcis ikke dér af gode grunde, men det er ikke fordi jeg er bekymret, ved jo de er i trygge hænder mens....

Tak igen for alle dine ord, mens det hele var lidt svært!

Kærlige hilsner D.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravid vitaminer

Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...

Læs mere i Babylex

Vugge - møbel

En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.

Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce