Svar: Græder hvis jeg prøver at vække min dreng
Kære meget trætte mor
Det kan naturligvis ikke udelukkes at det er refluks eller noget andet fysiologisk som spiller ind og derfor er det rigtig godt at du har lægen med på sidelinien.
Men derudover tænker jeg, at det jo er helt normalt at børn på 2 måneder ikke har nogen rytme. Rigtig rytme begynder børn ofte først at få i 3-4 måneders alderen og først når de også begynder med skemad og begynder at spise på faste tider i løbet af dagen, vil de naturligt også sove på mere faste tidspunkter og på den måde kommer der på sigt mere og mere struktur.
Det du kan gå ud fra er, at din dreng har brug for at sove ca 15 timer i døgnet og det kan være fordelt lidt forskelligt, men vil ofte være meget passende fordelt sådan, at han sover f.eks. 5 timer om dagen og 10 timer om natten. Det betyder naturligt også at hvis han sover hele formiddagen væk, så er der naturligt ikke plads til særlig meget søvn sidst på dagen og derved bliver han hurtigt overtræt og mere grædende og pylret.
Det lyder for mig som om at det hele starter allerede om morgenen og at rytmen om dagen ofte bliver ødelagt, fordi I kører af sted til børnehaven hvor lillebror så falder i søvn og sover lææænge ...
Er det muligt at far ...
... f.eks. kunne aflevere storebror i børnehave i en periode, så lillebror ikke falder i søvn under transporten, men så I naturligt kan arbejde på en mere hensigtsmæssig rytme for ham?
Er det evt. muligt at I kunne køre med barnevognen til børnehave og så evt. lade storebror blive afleveret lidt senere? Det kunne have den effekt, at lillebror kunne blive puttet til en mere rigtig formiddagslur, han kunne sove i sin barnevogne i stedet for i autostolen, han ville kunne sove hvor han nu faldt i søvn og skulle ikke flyttes undervejs og når I var hjemme igen, så kunne du tage ham ind fra haven, give ham det skift der i sig selv ligger i det, du kunne skifte ham, give ham mad osv. På den måde kunne du igen forsøge at skabe en rytme, hvor han naturligt får perioder hvor han er vågen og perioder hvor han sover.
Mine tanker går altså på at du skal forsøge at tænke dagen ind i perioder, og her perioder hvor lillebror er vågen og perioder hvor han sover, så tingene bliver mere adskilt. Det kan være en mulighed at indføre et bad om formiddagen, fordi han naturligt vil være vågen i den periode han bades, herefter kan han så få mælk og blive puttet til en ny lur.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.