Annonce

Annonce

Svar: Seperationsangst


22. januar 2011

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Louise

Jeg synes det lyder som om at I har rigtig god mulighed for at være sammen med jeres datter og mulighed for at flekse det at være hjemme og det at studere. Det lyder rigtig dejligt og meget fint at I har indrettet jer sådan.

At lillepigen bliver ked af det, når en af jer går og synligt savner jer er normalt. Det handler om at hun naturligt har rigtig svært ved at skifte situation og stadig er så lille at hun ikke forstår, hvor I er, når hun ikke kan se jer. Hun forstår ikke hvor I går hen og kan ikke engang forholde sig til at hun er i stuen og I er i køkkenet. Når hun ikke kan se jer, føler hun sig naturligt ladt alene. Heldigvis er hun jo ikke alene, men har den anden og hun er meget heldig, at have to så primære tilknytningspersoner, som I begge er :)

Det kan være en god idé at I siger farvel når I går og laver et fast ritual omkring dette. Det kan være at den ene står i vinduet og vinker med jeres datter på armen, mens den anden går ud og vinker fra gaden. Hvis det er dig, der står med jeres datter på armen, så skal du virke glad og positiv og bekræfte "far ...


Annonce

... kommer igen" og derefter skal du aktivere og aflede hende, så hun kommer videre, begynder at lege, får lidt at spise eller lignede og der så naturligt er en ny situation.

Netop i 12-14 måneders alderen hvor børn ofte begynder at gå mere rundt på egen hånd, kan man opleve lidt samme separationsangst som i 8-10 måneders alderen, hvor barnet begynder at kravle og det kan godt være nødvendigt at I her lige giver hende lidt ekstra nærhed, fysiske kram og kærtegn. Hun har naturligt brug for at mærke jer lidt mere.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Du kan lave et lille fotoalbum med billeder af jer alle, som I kan kigge i, når hun i løbet af dagen f.eks. savner far. Ved at se et billede af ham og tale om ham, vil hun få lidt fornemmelse af at han ikke er forsvundet for evigt, men stadig er der et eller andet sted og du kan igen betrygge og sige "far kommer igen", så hun føler at det er okay. Men så du naturligvis også anerkender, at hun savner ham - for hun nyder jo naturligt når I alle tre kan være sammen, det gør I jo alle :)

Håber mine tanker hjælper lidt videre og giver lidt ro med på vejen :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex

Passiv rygning og børn

Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.

Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.

Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce