Svar: Vågner om natten efter sin sut
Kære Anja
Når vi sover dybt, så slappes alle muskler i kroppen, også kæbemusklen og det betyder at sutten naturligt vil falde ud af munden på barnet. Når der så kommer en periode med let søvn, så registrerer din datter at alt er som det skal være, at det var som da hun faldt i søvn og hvis hun der forventer at sutten skal være i munden, så vil hun ikke kunne sove videre, før du giver hende den - altså med mindre hun har lært at sove uden eller har lært at finde den selv ... :)
Med den alder din datter har, kan hun sagtens selv finde og tage sin sut i munden og hun skal som det første lære det om dagen. Det betyder at hun konsekvent skal have sutten i hånden, når hun får den i dagtimerne, inden hun skal sove (i princippet skal hun jo netop kun have sutten, når hun skal sove og ikke hele tiden).
Når hun vågner om natten, og har brug for sin sut, så kan det ...
... hjælpe hende hvis du lægger flere sutter i sengen. Så er sandsynligheden for at hun finder en større. Det kan også hjælpe at koble sutten på en klud, fordi en klud er lettere at finde og trække til sig.
Og så vil det være rigtig godt at du om natten, forsøger at guide hendes hånd rundt i sengen efter sutten, netop for at lære hende at lede efter den, få den i hånden og selv komme den i munden.
Alternativet er naturligvis at lære hende at sove uden at sutten behøver være i munden hele tiden, men hun lyder til at være glad for den og det kan være svært at lære hende at sove uden nu ... men så må hun lære at finde den selv :)
Når I ikke har oplevet samme problem med storesøster, så er det måske fordi hun har lært sig selv at finde sin sut, eller har lært at komme videre i søvnen uden at sutten var i munden...
Fortsat held og lykke :)
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
Viden om børn:
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.