Svar: Slut med sterilisering af flasker
Kære Udlandsdansker
Du behøver ikke sterilisere din datters tallerken, kopper og bestik. Hun kan jo i princippet drikke af et almindeligt lille glas eller kop, som I andre bruger med den alder hun har og det er helt fint at lade det være vasket op i opvaskemaskinen.
Havde der været tale om en sutteflaske, hvor du ville opbevare mælk til senere brug, så ville jeg anbefale at du skoldede flasken, så du var sikker på at der ikke var mælkerester, sæberester eller lignende, som kunne give problemer. Men en tudkop, som bruges til vand, ser jeg ikke umiddelbart grund til at skolde.
Hvis man er særligt opmærksom på at rengøre i skruegange og i flaskens kanter, så kan man godt opvaske flasker i maskinen. ...
... Det anbefales dog at man skolder flaskerne efterfølgende, for at fjerne sæberester.
Hvorvidt den kop I bruger tåler opvaskemaskine tør jeg ikke sige, jeg kunne forestille mig at den på sigt ville miste noget farve, og om den indeholder stoffer der i givet fald kan afgives til væsken eller tuden din datter drikker af - det ved jeg ikke. Her må du spørge producenten.
Om der kan gælde specielle retningslinier for dig, som ikke bor i DK tør jeg ikke sige - der kunne være noget i forhold til rent drikkevand, hygiejne osv. som man skulle tage hensyn til ... Men i DK ville man normalt ikke kræve at en tudkop skulle skoldes.
Håber du kan bruge dette videre :)
Fortsat held og lykke og rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Fedtcreme - fedtprocent
Der findes rigtig mange forskellige cremer på markedet, og til behandling af børneeksem er det en god idé at vælge fedtcreme. Jo højere fedtprocent cremen har, jo mere fedtet og klistret vil den ofte være - og dermed også for mange mere ubehagelig. Derfor er det en god idé at vælge så fed en creme som muligt, som samtidig virker behagelig - og til behandling af børneeksem i ansigtet er det ofte en god idé at vælge en creme med en fedtprocent omkring 30-40%. Det er ofte også en god idé at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.