Annonce

Annonce

Brev:

Hvor meget grød og mos contra mælk?


19. december 2010

Alder:
6 mdr.

Hvor meget grød og mos contra mælk?

Kære Helen,

Vi er kommet godt igang med skemaden herhjemme. Det er fantastisk at få lov til at være med til det;-)

Min datter får grød om morgenen og grøntsagsmos om aftenen. På et eller andet tidspunkt inden for en nærmere fremtid forventer jeg, at hun også skal have grøntsagsmos til frokost efter formiddagsluren. Jeg er dog lidt i tvivl om indtag af grød/mos ctr. mælken.

I starten gik det lidt trægt med grøden, men så begyndte hun at spise lidt mere end en halv deciliter. Herefter startede vi op på grøntsagsmosen, og nu er det som om at hun ikke er til at stoppe. Hun elsker det. Hun lukker ikke munden eller drejer hovedet væk, men bliver bare ved med at tage imod og imod. Hun kan godt pludre lidt bestemt, men det er ikke mit indtryk at hun ikke vil ha mere at spise. Hun åbner dog også munden og spiser hvad der kommer på skeen. Typisk får hun grød/grøntsagsmos og så slutter jeg af med lidt frugtmos. Det er meget normalt at hun spiser 100 gram og i går spiste hun helt op til 150 gram, men ...


Annonce

... så virkede det også som om at hun fik ondt i maven om natten, og hendes afføring blev noget hård.

Mit dilemma er, at jeg frygter at hun ikke får nok mælk i sine flasker (væske og vitaminer/mineraler). Hun får fortsat 6 flasker om dagen (nogle gange kun 5 afhængig af hvordan dagen forløber), men hun drikker sjældent særlig meget. Nogle dage drikker hun kun ca. 500 ml og andre dage op til 700 ml, og det er tydeligt at hun indtager mest mælk i ydertimerne. Hun har aldrig drukket vildt meget, men før i tiden drak hun ca. 800-900 ml i døgnet, når hun tog godt fra.

Hvor meget mælk skal hun minimum drikke for at hendes behov er dækket? Hvordan sikrer jeg mig, at hun får nok mælk? Skal jeg begrænse mængden på skemåltidet eller skal jeg i virkeligheden indføre et skemåltid mere til frokost, så indtaget er mere jævn fordelt over dagen?

Jeg synes fortsat at hun sover forholdsvis uroligt om natten, men jeg går ud fra at det er fordi det er nyt med skemaden.

Hvad tænker du?

Med Venlig Hilsen
Mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Indeklima

Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:

1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.

2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce