Annonce

Annonce

Brev:

Putteudfordringer


16. november 2010

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Putteudfordringer

Kære Helen

Efter lang tid er jeg tilbage. Jeg frygtede jo virkelig ammestop og skrev til dig om det mange gange. Jeg troede det ville ende i det helt store gråd-drama, men det endte med at blive totalt udramatisk, nærmest uden gråd.

Fuldstændig problemfrit er vi nu for nogle måneder siden gået fra amning om natten til at det nu er vanen frem for undtagelsen (7-9-13) at August sover hele natten uden at vågne, eller vågner en enkelt gang, får lidt at drikke og sover så videre, godt nok ved siden af en af os i en voksenseng vi har stående på hans værelse ved siden af tremmesengen.

Så, så langt så godt. Det er virkelig dejligt.

Men knap er en udfordring overvundet, før en ny melder sig :-). Den store frustration for os lige nu er en meget lang putteproces, efterhånden tager en times tid, hver aften. Vi kan ikke finde ud af om det er måden vi gør det på der i virkeligheden er mere kilde til frustration og langsom indsovning, så under alle omstændigheder er det også vores mål, at August skal kunne falde i søvn i sin egen seng.

Vi har de sidste måneder haft følgende ritual: Efter aftensmaden ca. 18.30 kommer August i bad, hvilket han er helt vil med og gerne vil bruge ca en halv time på. Efter badet har vi ham inde i vores seng hvor han blivet tørret og får lov at tumle lidt uden tøj, hvilket vi hygger os meget med (nogle gange kan det godt være lidt vildt, men det virker som om han lige fyrer det sidste krudt af).

Så får han nattøj på og derefter går vi nedenunder hvor han bliver tilbudt mælk samt grød, banan el. lign alt efter hvor meget han har spist til aften. Her er August helt med på at han skal have børstet tænder og så i seng. Enten far eller mor tager ham med ind på hans værelse hvor vi som sagt både har hans egen tremmeseng og en dobbeltseng stående. Vi sidder på dobbeltsengen ved dæmpet lys og læser tre små bøger sammen, hvorefter jeg siger god nat og slukker lyset. August ligger sig selv ned ved siden af mig og ligger og trækker vejret stille og roligt og tydeligvis forsøger at sove. Nar han så endelig sover ...


Annonce

... efter 30-60 minutter lægger vi ham over i hans egen seng og han sover til næste morgen.

Men det der sker når han forsøger at falde i søvn er at han af flere omgange vågner op igen efter nærmest at være faldet i søvn. Han sætter sig pludselig op og siger hej hej, eller kravler op på mig, river mig i håret, stikker sine fingre ind i mine ører, siger alle mulige lyde osv osv. alt sammen meget sødt og sjovt, men det tager såååå laaaang tid fordi det ofte foregår af mange omgange... og er nu virkelig blevet en frustration for os. Ikke mindst piner det mig lidt, hvis det i virkeligheden er mere en frustration end en hjælp/tryghed for August at vi er derinde når han skal sove. Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor det tager SÅ lang tid for ham af falde i søvn. Det er som om han virkelig prøver at overgive sig til søvnen, men bare ikke kan. Er det normalt ?

Nå, men nu vil vi i hvertfald gerne ændre denne rutine og altså få August til at sove i sin egen seng. Også for hans egen skyld, da jeg klart betragter det som en gave for ham at kunne selv. Jeg er bare i tvivl om hvordan vi skal gribe det an. Skal vi tage det i to steps så vi i første omgang lærer ham at sove mens vi er i rummet (ligger på sengen ved siden af fx) eller er det bedre at tage den hele vejen og simpelthen sige god nat og gå ud. Og hvad hvis han bare bliver vildt ulykkelig, er vi så nødt til at lade ham græde ?

Jeg skal sige at de i vuggestuen har oplevet store fremskridt med August på sovefronten. Han er nu der, hvor han nærmest selv beder om at sove, og kravler selv op i krybben og lægger sig til at sove uden problemer.

Desuden er han velfungerende, glad og sover for det meste fra ca 20.30-7.30 samt ofte 2-3 timer i vuggestuen. Han spiser og drikker generelt også godt.

Jeg har i den forbindelse også overvejet om det kan ske, at han simpelthen ikke er træt nok til at sove kl 19.30 for ofte har han altså taget sig en laaaang lur fra 12-15 (flere gange om ugen)... og de vil ikke vække børnene derhenne....

Glæder mig til at høre din mening.

Kærlig hilsen
Jane

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce