Brev:
Det virker :-)
Hej Helen,
Tusind tusind tak for dit svar ang. natteroderi. Du skrev, at Elvira havde brug for nye vaner (søvnass.) når hun skulle puttes.
Min mand og jeg læste dit svar med glæde og måtte jo indse, at vi gjorde det helt "forkert" :-) Så vi gjorde som du skrev..... og det VIRKEDE! Det tog kun et par dage med min. 10 minutters gråd (meget gråd) hver gang hun skulle sove. Vi holdt hende i hånden og strøg hende over pande/øjne, sagde shh, indførte en putte bamse/klud - og så sov hun!
Hun bliver ikke længere ammet i søvn og vi skal ikke længere holde eller kæmpe med hende. Jeg/vi er blevet helt gode til at ramme det helt rigtig tidspunkt, så hun selv falder i søvn efter nogle minutter, enten i seng eller barnevognen. Selvfølgelig er der dage hvor det ikke helt lykkes, men der kan vi stadig bare holde hende i hånden, nusse pande/øjne og sige shh, så giver hun hurtigt på og sover. Hun sover meget bedre nu om dagen!
Se, det var jo fantastisk, at vi ikke længere har et meget overtræt barn eller et barn der græder. Nu er mit spørgsmål bare: Hvordan får jeg hende til at sove igennem? For hun sover "kun" 3 timer ad gangen om natten. Altså jeg ved godt, at jeg måske ikke kan forvente at hun sover fra 20-8, men måske bare fra 22-5/6 ville være rigtig dejligt. Er det utopi?
Når hun ...
... vågner om natten, så tager jeg jo hende over i vores seng igen! Jeg ammer hende liggende og selv halvt sovende....og så kommer hun jo ikke tilbage i egen seng :-( Skal jeg kæmpe mig gennem et stykke tid hvor jeg helt står op om natten for at amme? Eller er det noget der kommer med tiden - det at sove længere?
Lige nu putter jeg hende når hun er træt om aftenen og dvs. ved 20-21 tiden (alt efter hvornår hun sidst har sovet), og så vågner hun ved 23-24 tiden. Der er jeg gået i seng, og tager hende så med over i vores seng for at amme..., så vågner hun igen - på gode dage kun kl ca 3 og 5/6 - på dårlige dage både kl 2 og 4 og 6. Ideen var jo at hun skulle sove i sin egen seng, da både min mand og jeg sover dårligt når hun ligger i vores.
Elvira bruger ikke sut (hun nægter!) og vil ikke tage flaske - kun hvis der er mit mælk i.
Hun er rigtig glad for at få grød og mos, og vi er begyndt at trappe op til 3 gange om dagen. Vi gør som du har beskrevet for andre, at hun får grød/mos når hun vågner og ammes til søvn. Jeg tilbyder hende stadig bryst efter hvert måltid...er det okay?
Sumasumarum - kan jeg få hende til at sove igennem eller skal jeg bare se tiden an? Og hvad gør jeg om natten for at få hende til at sove i egen seng?
Tusind tak for alle dine gode råd!
Venlig hilsen
Mai-Britt
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.
Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!
Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.
Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!
De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.
Familien S