Annonce

Annonce

Svar: Ørebarn uden at være det


21. oktober 2010

Kategori:
Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Rikke

Det er altid en god idé at holde på sin forældre fornemmelse! Det er jer, der kender jeres børn bedst og derfor skal man altid lytte til, hvad forældre fortæller.

Det er derfor ikke okay, at du har fornemmelsen af at ørelægen ikke tror dig, når du fortæller at jeres datter sover uden problemer, ikke har haft symptomer på øreproblemer osv. Hvorfor skulle du dog sidde og sige noget som ikke passer - du vil naturligvis dit barn det bedste :)

Modsat, så må man jo også nogle gange tro på fagpersonalet og tro på det lægen eller f.eks. sundhedsplejersken siger - nogle gange siger vi jo ting som er gode og vigtige, og selvom det måske går imod forældrenes overbevisning, så er det jo ofte sagt i den bedste mening - nemlig at varetage barnets tarv.

Derfor bliver du naturligvis også nødt til at lytte til ørelægen og hans begrundelse for at lægge dræn og så må du i øvrigt diskutere din bekymring med ham "de skide dræn falder ud i tide og utide" og forøvrigt får du "tilskud hver gang du sætter dræn i et barn". Spørg ham, sig det til ham, at det er sådan du har det - drøft det.

Og så er det iøvrigt altid en rigtig god idé at få en second opinion og derfor er det ganske fornuftigt at I har bestilt tid hos en ny ørelæge om 14 dage. Det ville være min ...


Annonce

... anbefaling, så det er rigtig fint at du har gjort det.

Det er rigtigt at væske på mellemørerne gennem længere tid kan være problematisk. Det kan give børn høre- og taleproblemer og derfor er det noget man naturligt skal være opmærksom på.

Det anbefales normalt at hvis børn har haft væske i mellemørerne i mere end 3-6 måneder eller hvis de har haft 3 eller flere akutte mellemørebetændelser på 3 måneder, så bør de have lagt dræn.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

At få lagt dræn er et lille indgreb, selvom barnet skal i narkose og selvom det kan virke voldsomt på både barn og forældre ... De læger jeg har talt med siger, at det at behandle med dræn er at foretrække fremfor at risikere de komplikationer som væske kan give på trommehinden og i mellemøret. Det er sjældent at man får følge af drænbehandling og de følger som kan opstå ved drænbehandling er normalt mindre alvorlige end de følger der kan opstå ved at undlade at behandle væske i mellemøret og kronisk mellemørebetændelse.

Men drøft det med lægerne og stil gerne kritiske spørgsmål, det er helt okay. Når du har talt med forskellige læger, hørt deres synspunkter osv. så er du talerør for din datter og skal naturligvis gøre det, du fornemmer vil være bedst for hende.

Rigtig meget held og lykke - ser frem til at høre, hvad I finder ud af :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Portionsstørrelse børn

Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annonce