Svar: Frugtmos - 6 mdr.
Kære Maltes mor
Det er en fin indstilling "der er vist ikke noget der ikke er så skidt, at det ikke er godt for noget" - selvom sygdom kan ødelægge alle ellers så gode rytmer, så er det godt at se positivt på det :)
Som med de fleste andre fødevarer, så vil man også med frugt og bær anbefale større variation efter 6 måneders alderen og det er sandsynligvis derfor at bærmosen anbefales der og ikke allerede fra 4 måneder ... Umiddelbart lyder det dog helt okay, at du har givet det lidt før og det lyder som om at din dreng trives med det og er glad for sin frugtmos :) Det må du tage stille og roligt, det er mere, hvis der er blandet korn i frugtmosen, at du skal være ekstra opmærksom, fordi børn under 6 måneder ikke bør tilbydes noget med gluten ...
Med hensyn til kartoffelmos og "half und half" blandet med frugtmos - ja jeg må indrømme at det ikke lyder særlig lækkert, men hvis Malte ...
... spiser det med stor appetit, så er det jo godt ... :) Det er trods alt det vigtigste :)
Men ellers kunne du prøve at lave lidt kartoffelmos af specielle søde kartofler, man kan købe "sweat potatoes" - prøv at spørge din lokale grønthandler. Sødme kan også skabes ved at bruge gulerod, som har en naturligt sød smag - du kan købe gulerodsmos på glas eller du kan lave det selv - jo mindre gulerødder du køber og gerne dem som stadig har grøn top, jo sødere er de i smagen, helt naturligt :)
Når han bliver lidt ældre (6 måneder korrigeret) kan du også bruge rodfrugter, f.eks. er pastinak naturligt sødt og også ærter og græskar kan give sødme. En rodfrugtmos kan du f.eks. lave ved at blande gulerod, knoldselleri, persillerod og pastinak.
Men ellers er det rigtig dejligt at høre at I er kommet godt igang med skemaden og det hele går stille og roligt derudad som det skal :)
Fortsat god appetit!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.