Brev:
Retter de andre
Hej Helen.
Et kort spørgsmål.
Min søn har været meget dygtig sprogligt, fra meget tidligt. Han kommunikerer godt, også i komplicerede sætninger og om "store" ting og følelser. Dernæst snakker han utroligt meget. Han snakker med alle han møder, kendte som ukendte og meget længe. Kort sagt, han er meget glad for at kommunikere, og det er meget vigtigt for ham. Det er dejligt og hyggeligt, og han får megen positiv respons på det.
Men.... mit problem går på hvordan jeg tackler, at han ofte retter på andre jævnaldrende. De fleste jævnaldrende har ikke helt så korrekt udtale som han, og det tager han meget alvorligt. Han er insisterende og bliver ved længe, at fortælle dem, at det IKKE hedder ....... men hedder ........ istedet. De andre børn som somregel er mindre opmærksomme på sproget bliver selvfølgelig usikre på situationen. De ved ikke helt hvad han ...
... vil, og det er yderligere et problem for ham, og det ender ofte med at han siger til dem, eller til mig, at de ikke forstår nogenting.
Jeg har aldrig givet ham indtryk af, at det er vigtigt at tale korrekt. Jeg har aldrig skældt ham ud omkring sproget eller rettet på ham, heller ikke da han ikke talte rent. For mig er det ikke særligt vigtigt. Bare vi kan forstå hinanden, så går det nok. - Derfor forstår jeg ikke helt hvordan det er opstået.
Jeg prøver at fortælle ham, stille og roligt, at man kan sige tingene på mange måder, at vi alle snakker forskelligt, og så har jeg forsøgt at bruge humor til at snakke helt skørt. Det syntes han er smadder skægt. Men det hjælper ikke på problemet. Jeg har også forsøgt, at snakke om, at de andre bliver kede af det, hvis han hele tiden fortæller dem, at de gør noget forkert.
Hvad skal jeg gøre?
Med venlig hilsen
Moren :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
Viden om børn:
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.