Annonce

Annonce

Svar: Skæren igennem på pædagogisk måde


3. august 2010

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære L´s mor

Det er kun en fornøjelse at få et emne pr brev, så det er helt fint at sende flere breve, når der er mange forskellige spørgsmål omkring ens barn :)

Der er ingen tvivl om at din datter nu prøver lidt grænser af, hun skal lige se, hvad der sker, når hun gør det modsatte af hvad du siger. Hun begynder også så småt at kunne huske og genkende fra tidligere, så hun undersøger også mønsteret i tingene, er der ensartethed, gør mor som hun plejer osv.

Samtidig har hun også en alder, hvor det godt kan være lidt svært at skifte situation. Hun er naturligt glad, når du henter hende, men hun vil også godt lige vise dig, at hun jo har sin dagligdag i vuggestuen nu og du kan ikke bare komme og bestemme ...

Faktisk tror jeg lidt at det er det der sker, når du f.eks. henter hende fra vuggestuen, at hun naturligt er glad for at se dig, men også har brug for at vise dig, at du ikke kan komme og sige, hvad der nu skal ske. Og så kommer hendes lidt grænseundersøgende opførsel også frem ...

For starter du nu med at sige "kom vi skal ud til cyklen", som du plejer eller hvad sker der. Ofte bliver hun bekræftet i at tingene sker som hun forventer, noget hun også er glad for, for det gør hende tryg. Men hun bliver jo netop også så tryg ved det, at hun lige vil se hvad der sker, hvis hun nu ikke gør 'som I plejer'.

Du har rigtig mange fine måder at reagere på og jeg synes du gør det godt! og faktisk er det også helt fint at du når til at sige "nå men så kører mor, hej-hej" og så kommer hun med tilsidst, det er okay, sådan er man nødt til at gøre en gang imellem, man kan ikke ...


Annonce

... altid være lige pædagogisk.

Men måske skulle du prøve at bryde hele situationen ved fra starten at gøre noget andet end du plejer. I stedet for at sige at hun skal komme og sidde i sin stol, så kunne du måske bare starte med at sige "kom så går vi" og så begynde at gå. Hun vil sandsynligvis ret hurtigt så selv komme og sige at hun gerne vil op at sidde og så kan I komme hjem på fornuftig vis som I plejer - og ender I med at gå hele vejen, så går det nok også endda - med mindre I skal cykle 5 km, men så når hun i hvert fald til et punkt, hvor hun hellere vil cykle end at gå ... :)

Om aftenen når hun skal have nattøj på, så kan du forsøge lidt det samme, gøre noget hun ikke lige forventer. Evt. lægge nattøjet på og bede hende om at tage det på, eller bare lade det ligge fremme så hun kan se det og måske selv til sidst tager det og kommer hen til dig med det, fordi hun gerne vil have det på.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Bleen - her kan du måske møde hende ved at hun selv deltager mere, bruger hun buksebleer som kan trækkes op og ned, kan hun selv hjælpe til. Hun kan stå op, når hun får bleen på. Du kan også give hende en klud i hånden, når hun ligger på puslebordet og skal vaskes og få hende til at hjælpe til med det. Hvis hun har afføring, går det naturligvis ikke, men er der tale om en tisseble, så kan det nogle gange godt hjælpe, at hun selv får lov.

Det er jo meget ofte et spørgsmål om at "hun vil selv" og du ikke må bestemme, så hvis du på en eller anden måde kan få hende til selv at ville det du vil, så går det ofte lidt lettere alt sammen :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.

Nedsmeltninger og temperament

Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annonce