Svar: Græder og presser hver formiddag
Kære Rikke
Tillykke med lillebror :)
Det lyder som om at du har meget mælk og det er naturligt at din mælkemængde især er stor om morgenen. Du fortæller at når han spiser hos dig i løbet af formiddagen, så lyder det som en teenager der tømmer en mælkekarton i et hug ...
Du fortæller også at han resten af dagen ikke har nogen problemer. Her spiser han umiddelbart mere roligt, din mælkemængde er naturligt også lidt mere nedsat og jeg tænker derfor at der naturligt må være en sammenhæng mellem måden han spiser på, hans mælkeindtag og de problemer I oplever først på dagen.
Alt efter hvor mange timer der går om natten og inden du ammer tidlig morgen, så kunne du prøve at indføre en ekstra amning f.eks. netop tidlig morgen, for at se om det ikke kunne lette lidt. Du kan også gøre det, at du starter med at amme fra et bryst imens I ligger i sengen, stå op, lade dagen starte, skifte ham osv. og så amme fra modsatte bryst inden han skal sove igen. Så du får givet ham fra begge bryster, men også får lidt pause imellem, så han ikke overfyldes.
Brug af forskellige ammestillinger er også godt og faktisk kan det her være nødvendigt og en fordel at du ligger dig på ryggen og ammer ham sådan, fordi tyngdekraften naturligt vil gøre at brystet ...
... flades ud og mælken ikke kan løbe så hurtigt til ham, hvis han skal spise på den måde ... Det kan faktisk virke for nogen netop når mælkemængden er så stor at barnet næsten kløjs i det.
Der sker jo også ofte det, at når mælken strømmer til, så sker det med så stor fart at han er nødt til at slippe for at nå at trække vejret og der sluger han så en del luft, som så skal igennem systemet og kan give maveproblemer.
Det kan også være en mulighed at malke en lille smule ud - ikke særlig meget men så du lige får taget toppen og mælken derefter løber mere roligt til ham. Den udmalkede mælk kan så gemmes til en anden god gang, hvor du måske får behov for den.
Men ellers handler det sandsynligvis om at du lige nu har rigtig godt med mælk og det skal du jo ikke være ked af. Det er bedre at producere lidt for meget end at have for lidt - også selvom det kan give lidt mavekneb i en periode.
Så prøv at se det positive i det, selvom det måske kan være lidt svært når han græder og brysterne spænder :) Han er stadig kun et lille myr og det tager tid for amningen at blive rigtigt etableret, så tiden arbejder også for jer og hans tarme bliver også mere parate stille og roligt ...
Fortsat held og lykke, håber du kan bruge ovenstående lidt videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.