Brev:
Sygemelding eller?
Kære Helen
Jeg er gravid for 2. gang og lige nu i uge 26. Jeg har haft smerter i bækkenet siden uge 12 ca. - jeg husker det desværre ikke så præcist. I starten sad det kun i venstre side som en "nivende" smerte, hver gang jeg tog et skridt på venstre fod. I løbet af de sidste 3 uger er jeg blevet øm i hele bækkenet.
Jeg blev først rigtig opmærksom på, at det var bækkenløsning for 3 uger siden. Siden da har jeg været mere forsigtig og fulgt de gængse råd.
Vi har en dreng på 3 år, og i den graviditet havde jeg samme type smerter - dog kun i venstre side - i de sidste par måneder af graviditeten. Men jeg fik det aldrig undersøgt og var ikke opmærksom på, at det kunne være et belastet bækken. Jeg gik fra 4 uger før tid og havde en normal fødsel.
Jeg arbejder fuld tid (kontorarbejde) og er nu meget i tvivl om, hvor alvorligt jeg skal tage dette her. Det gør ondt, hver gang jeg går, men kan dæmpes, når jeg går langsomt og "vuggende", så det gør jeg. Jeg har hørt, at det tager længere tid at komme sig over efter fødslen, jo værre det bliver i graviditeten.
Min mand sejler og skal væk i 3 uger næste gang, hvor jeg får hjælp nogle af dagene fra bedstemødre. Jeg har derudover aftalt en ugentlig ...
... hjemmearbejdsdag med min arbejdsgiver, hvor jeg kan smække benene op.
Jordemoder og læge siger, det kun er mig, som kan mærke, hvor meget jeg skal passe på. Men altså... smerte er jo individuelt, så jeg synes, det er ret svært at vurdere. Jeg er for nylig begyndt at få ondt i lænden også. Jeg har haft rygproblemer i mange år, men går til en kirporaktor, som har fået ret godt styr på det. Jeg går derudover til yoga for gravide (a 5 gange i alt, mangler 2).
Jeg havde stress i min sidste graviditet og fik en depression efter fødslen, som jeg har været i behandling for (mere stressbetinget depression end fødselsbetinget, fødslen var nok bare udløseren). Så jeg svor, at min næste graviditet skulle have mig og den ufødte i ubetinget fokus. Men nu tøver jeg alligevel med en sygemelding, fordi jeg er i tvivl om, hvorvidt det er lidt overdrevet.
Jeg læser meget, både faglitteratur og på nettet og vægter ekspertvurderinger højt. Jeg synes dog, jeg blev fejet en smule af både hos læge og jordemodercenteret - aben blev ligesom lagt tilbage til mig, da jeg havde brug for en vurdering fra nogle andre bedre kvalificerede end mig.
Bortset fra bækkenløsningen har min graviditet været problemfri, ligesom sidst.
Venlig hilsen
Lotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.