Svar: Penicillin allergi
Kære Annette
Det er det helt rigtige, som din læge har vurderet. Jeg vil tro at tiden der går, er for at være helt sikker på at der ikke er mere penicillin i kroppen, hvis man skønner det nødvendigt at prikteste eller provokere.
Jeg kan godt forstå at du er nervøs for at din søn bliver provokeret, og det har du også grund til at være. Men netop derfor vil man altid provokere et barn på sygehuset, hvor der er det beredskab som kan blive nødvendigt og du må tro på at din søn er i de bedste hænder.
Det vil være vigtigt at få konstateret om han har penicillinallergi, da det jo ellers kan få voldsomme følger, hvis han i en anden situation får ...
... penicillin, hvilket jo kan være svært at undgå, da børn ofte får små infektioner.
Penicillin hører til gruppen af antibiotika. Det vil sige at der findes mange forskellige former for antibiotika, hvor penicillin er et af dem. Hvis din søn får en infektion, som skal behandles med antibiotika, og man ved at han ikke tåler penicillin, så vil man vælge et andet præparat. Hvilket vil afhænge af hvad han fejler.
Der er en tendens til at vi altid omtaler antibiotika som penicillin, hvilket ikke er rigtigt. Penicillin virker på nogle bakterier, men der findes andre præparater som virker på enten de samme bakterier eller på andre.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.