Svar: Ligge på maven uden at gylpe
Kære Livs mor
Det lyder som om at du allerede gør rigtig meget for at få tumlet med Liv og det lyder også som om at hun udvikler sig rigtig godt og er en glad pige der trives på alle måder :)
Du er jo nødt til at fine balancen mellem at trille med hende og at hun også skal kunne holde maden i sig. Så når der er mulighed for det, så må du naturligvis lege trille lege osv. men når hun virker til at have for meget mad i maven til at det kan lade sig gøre, så må I lege andre lege og så må hun stimuleres på andre måder.
Vær opmærksom på at det at ligge på maven, jo også er når hunligger hos dig. Hun kan ligge hen over dine lår, hun kan ligge på maven i din favn, når du bærer hende rundt. Det behøver ikke kun at være at ligge på maven på et tæppe på gulvet. Så prøv om du i din generelle omgang med hende, kan have hende så meget på maven som muligt.
Du kan også købe en stor gymnastikbold ...
... og ligge hende på den og trille hende frem og tilbage. I det hele taget er det rigtig godt, hvis du kan bevæge hende i alle retninger, danse med hende, svinge hende, tumle hende osv. Jo mere du bevæger hende, jo mere stimuleres hendes balance og det har stor betydning i forhold til at hun begynder at trille, krybe og senere kravle :)
Man kan købe en drejeskive / et drejetæppe, lamaze laver blandt andet dette, som barnet kan ligge på og dreje rundt, måske var det noget for jer, men spørgsmålet er hvor længe I reelt vil få brug for den, med den alder hun har - det kunne godt være spild af penge ...
Alt det du allerede laver, lyder super fint og spørgsmålet er om ikke det kommer stille og roligt. Hun er jo også en stor pige og lyder til at være en stærk pige, så umiddelbart vil jeg tro at det kommer hen af vejen også med alt det du allerede gør :) Så ro på herfra :)
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Episiotomi - Epis
Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.
Der findes to typer af Episiotomi:
1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.
I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!
Mor til pige født 4 uger for tidligt