Brev:
Begyndt at hade sin seng
Kære Helen
Min søn på 5½ måned har radikalt ændret soveadfærd for omkring en måned siden.
Før dette kunne han lægges til at sove i sin seng uden det store besvær. Han var glad men træt og lagde sig selv til at sove efter et fast godnat-ritual.
Pludselig ændrede verden sig totalt. Vi troede først han var i gang med et "tigerspring" og at det ville gå hurtigt over, men her 4 uger senere er der stadig intet der virker.
Krisen opstår så snart vi prøver at lægge ham ned i sengen. Altså lige i det vi bøjer os ned over sengen med ham i armene begynder han at græde og skrige. Dette sker selv om han var i fantastisk humør lige sekundet inden og selv om han nærmest sover på armen sekundet inden.
Vi har prøvet at få ham til at forbinde sengen med noget godt og rart. Han har en fast puttebamse, og vi har forsøgt med at sidde og lege lidt i sengen inden ...
... han kommer ned og ligge.
Det dårlige putteritual har nu påvirket hele nattesøvnen og når han endelig er faldet i søvn (ofte ved at vi lægger ham i barnevognen og kører en tur eller vugger ham i søvn) så vågner han igen efter 4 timer (omkring kl. 1) og derefter er resten af natten kun meget korte søvnperioder og meget gråd og kalden. De første mange gange han vågner kan jeg få ham til at sove igen kun med sut og shh shh lyde, men ved 3-4 tiden bliver det sværere og sværere, og til sidst giver jeg ham bryst får at få lidt søvn. Så sover han til lidt i kl. 6.
Han får grød i løbet af dagen og bryst, og han har før sovet fra kl. 19-5 uden mad.
Han sover fint om dagen (ude i sin barnevogn). Typisk 3 gange om dagen 1 til 2 timer. Og meget sjældent senere end til kl. 16 (måske 16.15).
Han bliver lagt i seng kl 19.
Med venlig hilsen
Adams trætte forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.