Annonce

Annonce

Brev:

Ændret søvnmønster - hvorfor?


1. april 2010

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Ændret søvnmønster - hvorfor?

Kære Helen

Jeg er ny på siden, men hvor har du dog en fantastisk og forstående måde at svare på (lige en sidebemærkning).

Jeg er førstegangsfødende og har fået en helt fantastisk datter som kun bringer os glæde og lykke. Jeg har et spørgsmål som du jo er blevet stillet tusinde gange, men alligevel må jeg også melde mig på banen:-)

Som sagt har vi fået en skøn datter som nu er 4 måneder gammel. Hun vejer og måler det hun skal. Hun har næsten fra dag 1 af kun vågnet 1 gang om natten for at få mad, men de sidste 2-3 uger er hun nu begyndt at vågne 2-3 gange om natten for at få mælk. Jeg ammer hende ca. 6-7 gange fra hun vågner til hun bliver puttet om aftenen, så jeg regner med hun får nok mælk, for hun får når hun har lyst og behov og jeg tror ikke hun hverken spiser for lidt eller for meget (jeg giver hende ikke fast føde endnu).

Er det meget normalt at de lige pludselig vågner 2-3 gange om natten? Når jeg tager hende op kan jeg høre hun spiser og jeg har overhovedet ikke problemer efterfølgende med at ligge hende i hendes vugge igen (hun sover inde hos). Fra jeg tager hende op til jeg lægger hende igen går der ca. 15-20 min., så det er ikke fordi hun om natten er urolig, hun skal bare lige op og have mad og så puttes igen.

I størstedelen af tilfældene behøver jeg heller ikke give hende sutten (det er som regel heller ikke nødvendigt når jeg putter hende om aftenen). Jeg kan om natten høre at hun spiser. Jeg har forsøgt at gøre brug af dit råd om at tage brystet ud inden hun falder helt i dyb søvn og det synes jeg til dels lykkedes (selvom man er jo i tvivl som "grøn mor" om man gør det rigtigt).

Hendes dag ser nogenlunde sådan ud:

Kl. 06.00-07.00: Vågner og ammes.
Kl. 09.00-10.00: Ammes og puttes til formiddaglur (sover ca. 3 nogle gange 4 timer)
Kl. 13.00.14.00: Vågner og ammes.
Ca. 15.00-16.00: Ammes og puttes til lur ca. 1-1½ time
Ca. 17.00 (afhængig af hvornår hun er blevet puttet): vågner og ammes.
Resten ...


Annonce

... bliver nødt til at forklares:-):

Når hun er vågnet om eftermiddagen er hun faktisk vågen til kl. ca. 23.00. Hun puttes altid mellem 22.00-23.00 uden problemer med en amning inden. Jeg kan se at alle der skriver her på siden putter deres børn mellem 19.30-20.00 uden problemer, men det er altså overhovedet ikke tilfældet hos os.

Vores lille pige er en rigtig selskabsabe og hun er altid så glad og nem, bare hun får lov at være oppe om aftenen sammen med os andre. Hun sover som regel ½-1 time om aftenen inde på sofaen ved os andre uden at være generet af TV og os der snakker i baggrunden. Vi har prøvet at ligge hende ind i vuggen når hun ligger og sover i mine arme efter amning, men så snart jeg tror jeg kan ligge hende åbner hun sine dejlige blå øjne og kigger på mig som om: "Sig mig hvorfor skal jeg nu ligge her".

Jeg tager hende så op og hun, hvor vi så synger og snakker med hende (hun kan også sagtens selv ligge på sit aktivitetstæppe). Bare hun får lov at blive oppe. Vi putter hende som sagt fast mellem 22.00-23.00 helt uden problemer. Hun bliver selvfølgelig også ammet lige inden hun skal i seng.

Det var en længere smøre og jeg håber det er til at hitte rede i, men mine spørgsmål er så:

1. Er det normalt at små børn lige pludselig vågner 2-3 gange og gerne vil spise og spise det vil hun (og jeg synes altså jeg giver hende meget mælk, det er ikke det jeg mangler)?

2. Er jeg en dårlig mor når jeg ikke putter hende mellem 19.00-20.00 men lader hende hygge sig sammen med os (med en lur på sofaen) i stuen og uden problemer med at putte hende senere om aftenen? Er det ok den måde vi gør det på eller skal jeg putte hende kl. 19.00?

Som sagt, hun er en meget glad og selskabelig pige og hun er græder næsten aldrig, kun når hun vil have mælk, er træt eller skal skiftes. Vi er velsignede med vores lille mirakel og vil derfor så gerne gøre det bedste for hende.

Undskyld det lange brev/spørgsmål.

Kærlig hilsen og tak
Maibrit

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Erstatning - modermælk

Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.

Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce