Annonce

Annonce

Brev:

Bearbejdning af ammetraume


30. marts 2010

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Bearbejdning af ammetraume

Kære Helen

Jeg har et spørgsmål til hvor jeg kan få noget rådgivning. Jeg har en dreng på knap 3 et halvt år, som jeg havde et ret ubehageligt ammeforløb med. Nu venter jeg lillesøster her til sommer:-) og kan mærke at problematikken omkring amning vokser i min bevidsthed.

Jeg har været til en ammekonsultation på hospitalet, men fik ikke rigtig noget ud af det, andet end bevidstheden om at der stadig ligger meget frustration og vrede inde i mig fra sidste gang, både sorg over at den første tid med vores søn var præget af for mange frustrationer, men også over den dårlige rådgivning jeg fik af både personalet på hospitalet og min sundhedsplejerske.

Jeg brød helt sammen da jeg skulle gengive forløbet, men ammekonsulentern sagde ikke ...


Annonce

... rigtig noget jeg kunne bruge. Derfor har jeg efterfølgende tænkt, at jeg måske skulle få noget psykologisk hjælp inden det næste barn (måske) skal ammes. Ved du hvor jeg kan finde en rådgiver der er ekspert på det område? Eller hvor jeg kan henvende mig?

Jeg skal måske lige sige, at jeg er en af dem der er temmelig skeptisk i forhold til den danske ammepolitik og hvordan amning bliver "promoveret" af meget fagpersonale. Så jeg har mere brug for en der kan hjælpe mig med at bearbejde mit traume, end en der fortæller mig om fordelene ved amning, jeg kender både fordelene og ulemperne. Ikke fordi jeg ikke vil amme, for det vil jeg gerne, bare ikke for en hver pris. Jeg vil bare så gerne have en anden start på mit andet barns liv:-)

Hilsen
M

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.

Autostol nyfødt

Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Lammeskind til baby

Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lægeundersøgelser baby og børn

I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.

Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...

Læs mere i Babylex

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce