Svar: Modermærker - 18 år
Kære Dorthe
Alle mennesker har modermærker og antallet af modermærker stiger i takt med vores alder.
Det vigtigste du kan gøre er at lægge mærke til, om modermærkerne forandrer udseende. Du skal endelig ikke kradse i modermækerne eller forsøge at fjerne dem.
Med hensyn til at blive set af en læge, så synes jeg det er en god idé. Især da du oplyser at du har fået to modermærker i håndfladen. Det er også altid en god idé at blive set af lægen hvis bløder fra, eller der dannes sår på et modermærke, hvis modermærket vokser eller ...
... ændrer farve og også hvis modermærket klør.
De fleste modermærker er fuldstændigt ufarlige, og som du beskriver det lyder det ikke til at du skal være bekymret. Det er normalt at et modermæke kan have forskellig farve og være mørkere i midten og lysere uden om, som du beskriver mærket ved dit bryst. Det er en rigtig god idé ikke at tage solarium fast.
Du kan læse meget mere om modermærker på netsiden Hud-doktor.dk, prøv f.eks. at se dette link:
www.hud-doktor.dk/brevkasser/hud_cancer/pages_hudcanc er/A.html
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Negle
Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.
Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.
Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.