Svar: Ingen andre dur
Kære Louise
Det er fuldstændig normalt at børn netop i separationsfasen bliver mere "morsyge" og mange forældre fortæller hvor frustrerende det er, når det går så fint når mor ikke er der og ligeså snart mor viser sig, så bliver barnet pylret, omklamrende, småklynkende osv. Men det er normalt og det hører alderen til :)
Det bedste du kan gøre er at være der for hende og give hende så meget kontakt og nærhed som muligt. Jo mere du kan nusse, pusse, kramme, kæle osv. jo bedre er det. Jo mere du presser på med "nu må du lige..." eller "du kan godt være hos far nu.." osv. jo mere hun føler at du skubber hende fra dig, jo mere vil hun søge dig, jo mere klyngende bliver hun. Det er derfor vigtigt at du lige nu prøver at tænke, at hun virkelig har brug for dig, ekstra brug for dig og netop godt fyldt op med mor, vil hun naturligt også bedre kunne klare af være på afstand af dig. Det er netop når hun oplever at du er der for hende, at det går så godt, når du ikke er der - så har hun et 'mor-depot' at tære på, men ligeså snart ...
... du er hjemme, så skal depotet fyldes op igen :)
For at far ikke skal skubbes helt ud i hverdagen, så er det super godt at far har fast ting, som han gør. Han kan f.eks. være den der fast bader jeres datter, ligesom han naturligt også kan skifte hendes ble osv. Og det er helt fint at du en gang imellem går, så de to er alene sammen. Måske kan de to også gå til noget sammen, f.eks. babysvømning eller deltage i en fargruppe, ligesom der findes mødregrupper findes der også fædregrupper i den kommune hvor I bor :)
Med hensyn til flaske, så er det fint med 2 flasker nu. Hvis hun ikke via flasken får 400ml hver gang, kan I så ikke sikre hende lidt ekstra ved at bruge mme i havregrøden om aftenen og i godnatgrøden, hvis hun får en sådan - på den måde når hun sikkert op på den mængde hun bør få og I behøver ikke tænke på jerntilskud.
Det vil også være en god idé at I giver mme af type 2 eller evt. type 3, hvis I giver NAN, fordi jernindholdet er højere i disse typer end det er i type 1.
Rigtig meget held og lykke med hende fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.