Brev:
Fodringsproblemer
Hej Helen,
Jeg har ikke engang fået svar på mit seneste spørgsmål, før et nyt melder sig - og det er endda mit andet barn....hmm..
Vi har hele tiden haft problemer med grøntsagerne, men nu har måltiderne virkelig nærmet sig en krisesituation. Vores yngste sidder bare og græder, når han skal have sin mos, grønt i små stykker, kød eller brød.
Jeg kan godt se hvad der rører sig - han sidder og kigger desperart på vi andre spiser og vil gerne selv. Han har en ekstra ske, får serveret noget af maden i små stykker, har noget at gnave på, får noget af vores mad, fra vores tallerkener, men lige lidt hjælper det. Jeg kender dette problem fra den store, men han var så gammel, at han bare fik mad han selv kunne spise med fingrene i den periode det varede. Ham den lille her, kan slet ikke selv tage noget op fra bordet og i munden. Heller ikke selvom jeg giver ham små stykker mad ...
... i hånden. Han vil ha skeen med mad på og selv komme det i munden, men det kan han slet ikke. Og så skrurer han bare endnu mere op for sirenen (er nr. 2 bare altid en rigtig "hyler?).
Han får efterhånden ikke noget til frokost eller aftensmad - kun morgenmaden og frugt om eftermiddagen glider ned. Han får ikke andet. Han ammes så om natten både kl 19, 23, 2 og 4-5. Skal jeg give ham noget han vil spise i denne periode (grød med banan) som natmad?
De kogte grøntsager han får i hånden, spiser han ikke, han kvaser dem bare. Han er bundhysterisk. Jeg er meget i tvivl om jeg bare skal holde på, at maden er som jeg server den, eller om han skal have flere tilbud - han mangler trods alt ikke noget på sidebenene.
Har du eventuelt andre forslag til mad han selv kan spise? Eller skal jeg bare vente på det går over igen? Jeg frygter lidt for hans indtag af grøntsager.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.