Svar: Ondt i maven om aftenen
Kære Mor
Dejligt at høre fra dig igen - det lyder som om at I har det godt alle sammen :)
Det er svært at sige, hvad det er præcist jeres datter reagerer på om aftenen, siden hun får ondt i maven. Min umiddelbare tanke er at hun måske har brug for at få noget ekstra at spise inden I putter hende.
Det kan være en portion havregrød, der gives som en del af putteritualet. havregrød giver god mæthed og ro i maven, det indeholder fibre, protein mv. som stabiliserer blodsukkeret over længere tid og også giver længere varende mæthed. Så på samme måde, som det er godt at starte dagen med, kan det altså med fordel også bruges inde sengetid.
Det skal naturligvis gives i passende afstand fra aftensmaden, så hun spiser begge dele :)
Derudover sender jeg jer her en plan for dagen, som den kan se ud til en pige på 17 måneder:
Morgen: Havregrød, letmælk af kop.
Formiddag: ½ bolle med smør, ost, evt. lidt marmelade, frisk frugt og bær, vand af kop.
Frokost: Rugbrød med kød og ...
... fiskepålæg, suppleret med forskellige grøntsager, ½ hårdkogt æg, rester fra aftensmaden som pasta, ris eller lignende. Vand af kop.
Eftermiddag: En portion A38 eller lignende med revne æbler, banan, mysli, rugbrødsdrys mv. ½ bolle med smør og ost, frisk frugt i hånden, vand af kop.
Evt. lidt før aftensmad: En tallerken med lidt forskelligt grønt
Aften: Familiemad, ris, pasta, kød, fisk, grøntsager, sovs af forskellig slags - helt almindelig børnevenlig mad, som smager af noget og som I andre også spiser. Letmælk af kop.
Godnatgrød som indgår som en del af putteritualet og vand af kop. Puttes med godnathistorie og vågner hun om natten og er tørstig tilbydes hun vand.
Jeg håber at lidt ekstra mad inden sengetid vil give jeres datter mere ro i maven og hjælpe hende om aftenen. Hvis hun vedbliver at have ondt og vågner af smerter fra maven, som I mener, så bør I få hende tjekket af lægen :)
Håber dette kan bruge lidt videre på vej, fortsat held og lykke. Fortsat god søndag.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.