Svar: Stoppe med sut?
Kære Zanne
Normalt er det en god idé at trappe brugen af sut stille og roligt ned, så barnet får den mindre og mindre, kun har den når barnet virkelig er ked af det og når barnet skal sove. Men hvis jeres datter allerede kun får den til sin nattesøvn, så er det jo begrænset, hvor meget mere I kan minimere brugen af sutten.
Spørgsmålet er også om hun ikke, hvis I fjerner den fra hende, vil begynde at sutte på sin finger, fordi hendes behov for at sutte og finde tryghed er stort og det er langt mere skadeligt for hendes tænder at sutte på tommelfinger end at sutte på sut, så hvis hun begynder på dette, så er sutten altså at foretrække...
Man kan købe en sut på apoteket som er udviklet til at 'skåne' barnet tænder og forebygge suttebid. Umiddelbart vil jeg tro at den skader ligeså meget som almindelige sutter, hvis barnet bruger den hele dagen, men i et tilfælde som jeres, ...
... hvor det er et spørgsmål om at give en sut til natten, så kunne den måske være en meget god overgang.
I kan naturligvis forsøge at fjerne sutten helt og se om I kan lære hende at finde beroligelse på anden vis - f.eks. med en klud eller en bamse. I kan evt. i starten koble sut og klud, sut og bamse for at se om hun så tager den til sig og stille og roligt kan nøjes med den ene ting og undvære sutten.
I må også i løbet af dagen forsøge at gemme sutten væk, så hun ikke får den selvom hun er lidt ked af det, træt osv. så prøv at berolige, betrygge og trøste på anden vis, så den kun gives når det virkelig er nødvendigt. Prøv at undvære den under hårvask osv. så brugen virkelig minimeres, selvom I allerede har gjort meget.
Og hold så øje med om hun begynder at bruge sin tommelfinger i stedet for, så dur det nemlig ikke ...
Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.