Brev:
Mælk, rutine og andet for for tidligt fødte tvillinger
Kære Helen
Jeg har fulgt med et stykke tid - og tak for dine gode råd. Nu er tiden kommet til at jeg også selv har brug for vejledning.
Jeg fik tvillinger d. 7. august (født på dag 34 +2 - så altså næsten 6 uger for tidligt). Vi blev udskrevet fra Rigshospitalet til Tidligt Hjemme Ophold (THO) allerede 10 dage senere, idet den eneste hjælp børnene havde brug for var sonde - de kunne ikke selv spise. De slap endeligt sonden d. 5. september - den sidste lange tid fik de dog kun 2 sondemåltider om dagen - de øvrige 6 måltider var ved brystet.
Igennem hele forløbet havde jeg lige lidt for lidt mælk - så de fik i starten ammemælk og efter at vi kom hjem MME i et måltid per dag.
Den seneste tid føler jeg igen, at jeg mangler mælk - særligt om aftenen ... derfor gir jeg nu tre supplerende flasker hver dag til tvillingerne. En kl. 12, en kl. 18 og en på et tidspunkt mellem kl. 20 og kl. 21.30 - alt efter hvor sultne de virker.
De har aldrig sovet særligt godt om dagen - men det gør ...
... de nu efter at jeg giver en flaske kl. 12 ... så tydeligt at de har været sultne.
De var hhv. 2200 gram og 46 cm, og 2300 gram og 45 cm ved fødsel og var nu 3 måneder gamle hhv. 4 kg og 58 cm og 4,4 kg og 59 cm .... de udvikler sig flot - kan holde deres hoveder, smiler, pludre, ser efter ansigter, lyd, lys - kan lide at blive trukket op (er mindre glade for at ligge på maven - men kan alligevel holde hovedet) - men er jo stadig meget små .... 3 måneder gamle (korrigeret alder dog kun 8 uger) og stadig i str. 56.
Nu til mit spørgsmål
Hvordan kombinerer jeg bedst bryst og flaske - jeg vil gerne fortsætte med at amme, men det er tydeligt at jeg ikke kan dække deres behov - så behov for supplering, men hvordan gør jeg bedst dette - således at det ikke forvirrer børnene, gør det lettest for mig selv og ikke forstyrre mælkeproduktionen?
Jeg vil også gerne vide hvordan jeg kan tvinge dem bedre ind i en rytme? De sover kun rigtigt godt, når de får flaske.
Med venlig hilsen
Marianne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...