Annonce

Annonce

Svar: Søvnbehov - 20 mdr.


23. september 2009

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære glade udhvilede mor

Dejligt at det gik så problemfrit med at få Nicholas til at sove i egen seng i eget værelse :) Stort skulderklap for det!

Det kunne godt lyde som en god idé at bibeholde de gode rutiner som I har arbejdet så hårdt på at få skabt og så ændre på jeres og dine forældres sovevaner i den periode, hvor de er på besøg ... Måske kunne du købe nogle elektriske luftmadrasser, som er ret høje - dem ligger man faktisk okay på og så kan de jo gemmes væk, når I ikke har overnattende gæster. Jeg skal sende dig et link.

Med hensyn til søvnbehov, så vil de fleste børn i 1½-2 års alderen have behov for at sove ca 13 timer i døgnet. Det er ofte en 11-12 timers nattesøvn og en middagslur på 1-2 timer. MEN, det er jo et gennemsnit, så nogle børn sover lidt mere og andre sover lidt mindre - og mon ikke Nicholas hører til dem, der ikke har helt så stort et søvnbehov - og det er okay :)

Det lyder som om at han er ret god til at flekse, så han nogle dage sover det han gennemsnitligt skønnes at have behov for - en middagslur på et par timer og en nattesøvn på ca 11 timer og andre dage er så behovet mindre. Du må gå ud fra at han har en naturlig evne til at regulere sit behov, så han naturligt vågner når han er udhvilet og sover når han er træt ...

Han har en alder lige nu, hvor det er naturligt at han drømmer mere, sover ...


Annonce

... uroligt om natten og også kan vågne op og græde lidt. Det er en fase I skal igennem, det ændrer sig igen.

Du har fuldstændig ret i at hans indbyggede ur vil vække ham om morgenen - uafhængigt af hvor sent du putter ham i seng. Det tager rigtig lang tid at ændre på det indre ur, eller den cirkadiske rytme, som det også hedder og det er en lidt speciel problematik inden for søvnproblemer - netop at ændre på det indre ur. Det kan være nødvendigt nogle gange ...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Kort fortalt så nytter det ikke noget kun at ændre på puttetiden, man skal ind og ændre rytme hele dagen igennem og hos jer lyder det som om at det jo faktisk kører meget godt. Jeg synes derfor ikke du skal begynde at ændre for meget, det giver desværre ofte flere problemer, når man forsøger at ændre på noget der egentlig fungerer :)

Lige nu hvor han også skal lære at sove i sin seng, så er det en god idé at han er lidt ekstra træt og lettere falder i søvn. Der er ingen idé i at putte ham alt for tidligt fordi han så vil ligge i sin seng og være urolig, ikke kunne sove og måske vil begynde at forbinde det at være i sengen med alt muligt andet end at sove. Så hold fast i de nye gode rutiner I har fået skabt lige nu og tro så på at han sover når han er træt, og vågner når han ikke har brug for at sove mere :)

Håber du kan bruge mine tanker videre, fortsat held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex

Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.

Som grundudstyr til en nyfødt kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce