Svar: Pottetræning - 2 år, 9 mdr.
Kære Sophia
Det er rigtig godt at du er opmærksom på de 3 faser børn går igennem - og at han nu er ved at nå til fase to, betyder således at han begynder at fortælle dig, når han har tisset eller lavet i bleen og at han gerne vil have en ren ble på. Det er rigtig fint, det er et godt tegn på at han begynder at få lidt fornemmelse for, hvordan hans krop fungerer.
Det er dog også vigtigt at han er i stand til rent fysiologisk at holde sig tør i mindst 3 timer. Er han ikke dette, så er det fortsat for tidligt at starte.
Jeg anbefaler at man ikke starter med at tage bleen af barnet, men i stedet beholder bleen på, vælger en bukseble, der kan trækkes op som et par underbukser og så indfører man faste toilet tider. Tidspunkterne ligger der, hvor vi andre normalt går på toilettet - som det første, når man står op om morgenen, som det sidste inden man går i seng, man tisser inden man kører ud for at handle, inden man løber ud for at lege osv.
Jeres dreng skal ikke spørges "skal du tisse", for så vil han sige nej og tisse 10 minutter ...
... efter ... I stedet skal han tages i hånden "kom vi går lige ud og tisser inden vi skal køre" og så gør man det. Det er noget helt naturligt, sådan er det for alle både voksne og børn.
Det er idéen at barnet på den måde oplever den succes det er at have en tør ble og bleen fungerer samtidig som en sikkerhed. Hvis den er tør, så er det fint, så kan den bruges igen, er den våd, så er det godt barnet har den på, så skiftes den bare ... Små succes'er med tørre bleer er langt bedre end det nederlag der ligger i gentagende våde bukser.
Med hensyn til hvorvidt man skal bruge toilet eller potte, så lade det være op til barnet. De fleste børn vil gerne det de ser andre gøre, så børn der tisser hjemme vil ofte gerne på toilettet, fordi det gør mor og far - her vil et toiletsæde og en skammel foran toilettet være en god idé. Andre børn, ofte i dagplejen, vil helst sidde på potte, fordi de så kan sidde og tisse i fællesskab på hver deres potte ...
Så gør det, som jeres dreng viser interesse for og føler sig mest tryg ved.
Rigtig meget held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
Viden om børn:
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med fyldig hårpragt, mens andre kun har små dun. Håret tykkelse, længde og farve kan variere.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver siddende. De fleste børn mister en stor del af deres hår, når de er 3-4 måneder gamle. Det sker både, fordi de ligger meget ned, og fordi det hår, der blev dannet i fosterstadiet, ofte falder af på én gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det...
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.