Svar: Pludselig vandskræk
Kære Maibrit
Det er naturligt at børn på forskellige tidspunkter bliver bange for forskellige ting - og et af de ting børn nogle gange bliver bange for, er vand ... eller det at komme i bad.
Det er rigtig fint at Valdemar accepterer bruseren og badelandet, så bliver han trods alt vasket og lysten til vand er ikke helt forsvundet. Forskellen på bruser og badekar er nok, at han jo naturligt i bruseren sidder på din arm (det gør han også når I svømmer sammen i et bassin), men i badekaret er han mere på egen hånd og det føles lige nu overskueligt og svært.
Det vil være en rigtig god idé at holde en pause fra badekar, så han får det lidt på afstand og så i stedet holde jer til brusebade. Stille og roligt kan du så begynde at ...
... introducere badekaret igen, f.eks. fylde det lidt, når I går i brusebad og komme lidt legetøj i det. Han skal ikke bade i det, men kan ligesom bare lege lidt med tingene og finde ud af at det faktisk er okay og ret sjovt.
Stille og roligt kan du så motivere ham til at komme op i badekaret - sørg her for at der ikke er alt for meget vand i, bare en lille smule at sidde i og lege lidt med og på den måde kan du stille og roligt trappe brugen af badekar op igen :)
Det er som sagt en fase, de fleste børn skal igennem og det er vigtigt ikke at presse ham, da den manglende lyst til karbad, så pludselig kan fylde rigtig meget, også for meget. Så brusebad i en periode og så stille og roligt få introduceret karbadet igen, det vil være rigtig fint :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...