Annonce

Annonce

Svar: Triller kun til og fra den ene side


20. august 2009

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Hannne

Det lyder som om at din dreng både er behandlet og undersøgt af kiropraktor og fysioterapeut og du skriver at han stadig får enkelte behandlinger ...

Det er normalt at børn kan have en favorit side og således hellere triller den ene vej, end den anden vej og at din dreng således gør det nu, kan altså være helt normalt.

MEN - med den beskrivelse og baggrund som du giver af din dreng, er det oplagt at medtænke om din drengs favoritside, hænger sammen med en evt. skævhed, evt. det der hedder torticollis. Derfor er det super vigtigt at du har fået ham undersøgt og fået at vide, at der ingen problemer er med hans hals og nakke - jeg går ud fra at fysioterapeuten har tjekket for netop torticollis?

Hvis han er løsnet op i nakke og hals nu og ikke burde have nogen låsninger, stramme halssener eller andet, så er spørgsmålet om hans vægring mod at kigge til højre og vægring mod at ligge på højre side, kan skyldes dårlig vane. Hvis han har haft problemer med det tidligere, så ligger det måske så dybt i ham, at han stadig føler det ubehageligt at ligge sådan ...


Annonce

... - selvom han rent faktisk er i stand til det. En hurdle han naturligvis skal over og som han bliver i stand til at komme over netop i takt med at han trænes med og I laver øvelser med ham

I skal dog være helt sikre på at der ikke sidder en stramning af halsmusklen eller halssenerne, som generer og sikre jer, at han ikke skal have specielle øvelser for at få dette løsnet op og dermed behandling.

Jeg synes det er relevant at du taler med fysioterapeut om, hvorvidt specielle øvelser vil være en god idé. Men ellers er det vigtigt at du, som du også skriver, fortsat leger, triller, ruller, vugger osv. alt hvad du kan - jo mere stimulering jo bedre :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Der kan som sagt være tale om en 'dårlig vane', hvor din dreng simpelthen nu skal lære at bruge den bevægelighed, han har fået netop fordi han allerede har fået behandling. Det er netop vigtigt at styrke og træne bevægeligheden for at undgå at det sætter sig og giver nye problmer.

Jeg vil foreslå dig at læse lidt på 'Torticollis og børn' og også det der hedder 'Kiss Kidd Syndrom'.

Fortsat held og lykke med ham!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

Flaskegivning

Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.

Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce