Svar: Hvornår er det tid at sove alene?
Kære Rikke
Det glæder mig at høre at hjerteoperationen forløb godt. Det var dejligt for jer:o)
Dit spørgsmål er svært at besvare, for der er lige så mange meninger om dette, som der er forældre.
Jeg kan godt forstå at det er tryg for jer at have jeres datter liggende i nærheden. Det ville jeg også selv have gjort:o) Med hensyn tila t sove i eget værelse, så kan man sige at hun med den alder, hun har nu ikke er så bevidst om det, som hun givet vis vil være om bare en måned eller to, hvor hun jo kommer ind i en fase, hvor hun skal til at 'separere sig' fra sine forældre.
I princippet bliver børn jo mere og mere bevidste jo ældre de er og derfor kan det tale for at I allerede flytter hende ind på eget værelse nu. På den anden side, skal børn være ret gamel (skolealder) ...
... før de egentlig helt forstår, at de ikke er forladt, når mor og far er ude af syne. Altså før de egentlig forstår at mor og far er lige inde i stuen ved siden af. Nogle gange tror jeg det ville være bedst, hvis man havde en fire meter bred seng, hvor alle kunne ligge: men sådan fungerer det jo ikke:o)
Hvis I føler at det er tiden at I får soveværelset for jer selv, så synes jeg at I skal forsøge at flytte hende nu. Hvis I har det dårligt med det, så kan I også vente til senere. Større børn kan man også lære at sove på en madras på gulvet, så de er i nærheden. Det kommer helt an på, hvad man som forældre kan bedst med. Det bliver dog nok ikke nemmere at vente.
Gør det I har det bedst med og det som fungerer og giver den bedste ro for jer alle.
Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!