Svar: Fod drejer udad
Kære Linda
Børns fødder og voksnes fødder ser meget forskellige ud og børn er, som du også skriver, ofte meget platfodede og har meget lidt og ofte næsten ingen svang i foden. Mange børn har også en naturlig indaddrejning af foden og ofte er det ikke noget man gør noget ved. Det er sådan at fødderne ændrer sig under hele opvæksten og børn går igennem stadier, hvor de er platfodede, hjulbenede og kalveknæede.
I takt med at barnet lærer at gå forandres benenes stilling og dermed også føddernes stilling gradvist og det er sjældent at man behøver behandling. Det er dog vigtigt, at barnet har fodtøj, der passer, og at barnet også har mulighed for at træne og bruge sine ben og fødder imens det vokser. Du skal derfor sørge for at din dreng har fodtøj, som passer godt til hans fod og som giver ham den rigtige støtte.
Du fortæller at din dreng drejer udad på sin ene fod og ...
... generelt, når børn drejer deres fødder eller går skævt på deres fødder, så er det vigtigt at få dem tjekket. Det kan nemlig handle om at der sker en drejning allerede oppe i hofteskålen og det skal naturligvis behandles ... Det er også sådan at hvis man vender sig til at gå med fødderne udad, så vil det på sigt belaste knæene unødvendigt og kunne give skader på knæ, muskler, led og sener.
Derfor synes jeg det er relevant at du får din dreng set af jeres læge, som kan vurdere, hvorvidt I skal have en henvisning til en ortopæd, der kan vurdere om det er noget han vokser fra eller noget man vil behandle.
Jeg kan jo ikke se ham og derfor ikke vurdere, hvordan det ser ud, men jeg synes man skal få det tjekket - altid hellere en gang for meget end for lidt, hvis det nu viser sig at man kan gøre noget ... :)
Så bestil en vurdering hos lægen for en sikkerheds skyld.
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.