Brev:
Søvnløs mor
Hej.
Her kommer lige et nyt spg. Lærke er nu snart 6 mdr gammel. Jeg har de sidste 2 måneder haft problemer med at sove om natten, som jeg også har skrevet tidligere. Der er rigtig mange nætter, hvor jeg ligger vågen hele natten måske pånær en time til halvanden ved en 4-5 tiden. Jeg er selvfølgelig meget påvirket af det og efterhånden udmattet både psykisk og fysisk. Intet jeg har gjort for at afhjælpe problemet har hjulpet.
Min læge siger, han ikke kan hjælpe så længe jeg stadig ammer om natten.
Min datter sover ok. Tre timer ad gangen så skal hun ammes. Det er ok med mig...hvis jeg bare kunne sove imellem.
Af ren desperation over, at jeg ikke kan komme over problemet, er jeg nu begyndt at spekulere over, om det kan være en mild efterfødselsreaktion af en art. Bare for at få en forklaring. Jeg havde også en med min ældste datter. Den var dog mere ...
... udtalt og jeg var ikke i tvivl om, at jeg kæmpede med noget. Den gik over af sig selv i løbet af det første halve år. Så denne gang er jeg noget mere i tvivl.
Jeg synes ikke helt der er symptomer nok. Og det er også svært at skelne imellem, hvad der er pga søvnløsheden. Tristhed, utilfredshed, ensomhed, frustration!! Det er nogle af de ting, jeg kæmper med også på de dage, hvor jeg ellers har sovet ok. Men jeg ville egentligt betragte det som meget normale følelser for en mor til to, der går hjemme på barsel. Men nu er jeg blevet i tvivl pga søvnløsheden.
Hvad skal jeg gøre? Jeg føler snart ikke jeg kan klare mere, selvom jeg jo godt ved, at der ikke er nogen vej udenom. Men det virker ikke til, at der er nogen hjælp at hente nogen steder. Kan jeg håbe, at det går over af sig selv eller skal jeg søge hjælp og isf hvor?
Tak for hjælpen.
Hilsen den søvnløse
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.