Annonce

Annonce

Svar: Pludselig uro om natten


22. juni 2009

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Trunte

Det er rigtig dejligt at I har oplevet nogle nætter, hvor Sebastian har kunne sove igennem uden at blive ammet - og ja, han har naturligvis selv sagt fra, men samtidig har du så skruet amningerne om dagen ned og det lyder faktisk lidt som om at han har brug for en ekstra amning om natten...

Det er rigtigt at de fleste børn i 7 måneders alderen vil få deres mælkebehov dækket af 4 amninger dagligt, men disse ligger normalt tidlig morgen, eftermiddag, aften og sen aften så barnet for det første indtager mere mad i løbet af dagen og dernæst så barnet sover 5-7 timer uden mælk og ikke som hos jer fra 21-6.30 = 10 timer!

Mit råd er derfor at du ammer eller tilbyder en flaske sen aften for at se om ikke jeres dreng så atter begynder at sove lidt bedre. Uroen lyder for mig, som et reelt behov for væske / mælk :o)

En plan for dagen ser således ud:

Tidlig morgen 05/06: Ammes og sover lidt videre i mors seng.

Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9-9.30: frugtmos (jerntilskud), frisk frugt i hånden, vand af kop.

Formiddagslur

Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med mad i hånden, - ristede rugbrødsbjælker, agurke, kartoffelbåd eller lignende, som han selv kan sidde og bide i, opbløde med spyt osv. Vand af kop

Ammes og puttes til middagslur

Eftermiddag 15.30-16: En lille portion flerkornsgrød med frugtmos, frisk blød frugt i hånden at sutte på selv, vand af kop.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk og udgangspunktet bliver stille og roligt mere og mere af jeres mad, det kan være lidt ris med lidt sovs, indmanden af en frikadelle ...


Annonce

... (kød eller fiskedelle), lidt laks fra ovnen moses ned i grøntsagerne, får I millionbøf, kødsovs eller lignende, må han også gerne få noget af dette. Suppleres igen med kogte grøntsager, kartoffelbåde, agurk, brødskorper eller lignende i hånden, vand af kop.

Ammes og puttes til natten ca kl. 20, puttes på eget værelse

Sen aften 23-24: Ammes eller flaske og sover videre i sin egen seng på eget værelse.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Som du kan se så foreslår jeg at I fortsat putter ham på eget værelse og holder fast i at han godt kan sove i sin egen seng. Hen på morgenstunden er det så fint at han kommer ind til jer og bliver ammet. Så kan I lige trække tiden lidt mere og det vil være rigtig rart for jer alle at få en time ekstra om morgenen inden dagen starter.

Man kan dog ikke komme uden om at sollyset og fuglenes kvidren godt kan spille ind på hans lyst til at vågne og starte dagen, så måske skal I også have mørklægning i soveværelset ... :o)

I forhold til hans lyde og den lidt irriterende brummelyd, så handler dette sandsynligvis om at han lige nu begynder at registrerer mere og mere, hvordan man kan bruge lyde til at kommunikere med. Han øver sig både på de lidt dybe svælglyde og de høje skrig og det kan være en god idé at prøve at motivere ham til at sige en anden lyd, når han siger noget, I ikke synes så godt om. I stedet for brummelyd kan I måske lære ham at lave læbelyde, så I f.eks. siger "sikke du kan sige, mmmmm, kan du også sige pprrr, ppprrrr." På den måde anerkender I hans lyst til at øve lyde og bruge sin stemme.

Jeg håber I hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke og rigtig god sommer :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Drikkevarer til børn

Små børn bør drikke mælk og vand.

½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.

Læs mere i Babylex

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce