Annonce

Annonce

Svar: Vaske efter tissebleer


21. maj 2009

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Lea

Man bør vaske sit barn grundigt forneden en gang dagligt, fuldstændig ligesom vi også vasker os selv. Hvis barnet har afføring er det vigtigt at man vasker barnet ekstra, men hvis barnet kun har tisset, så behøver man ikke vaske hver gang man skifter ble.

Jeg er mere tilhænger af at man bruger lidt mild uparfumeret flydende sæbe beregnet til intimvask og så en vaskeklud end jeg er tilhænger af brug af vådservietter. Det kan være praktisk med vådservietter, når man er på tur, men mange af dem er fyldt med forskellige kemikalier og så må rent vand og lidt sæbe alt andet lige være bedre ... - og også billigere ...


Annonce

... :o)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Så ved meget beskidte bleer, - morgenbleen og bleer med afføring, her er det relevant at vaske med vand og uparfumeret flydende sæbe og tørre og give ren ble på. Men i løbet af dagen, hvis barnet kun har tisset og numsen i det hele taget ser fint ud, så ville jeg tørre barnet lidt og komme en ny ble på - fuldstændig ligesom du selv tørrer dig i forbindelse med toiletbesøg og tager trusser på. Synes jeg barnet har brug for lige at blive vasket lidt, få fjernet lugten af urin, der måske har siddet der længe, så ville jeg vaske med rent vand, tørre og komme en ny ren tør ble på.

Håber dette er svar nok på dit spørgsmål :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad, færdiglavet

Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.

Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".

Du kan finde...

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce