Svar: Udvikling, stimulering?
Kære Heidi
Ud fra din beskrivelse vil jeg ikke kalde din datter doven, du fortæller jo at hun forsøger at rejse sig ved tingene og kæmper for at komme op, men hun mangler endnu styrken i benene og skal trække sig op i armen og holde sig der, og det er naturligt svært for hende.
Hun lyder til at være stærk i ryggen, når hun sidder frit og nyder at sidde rank på gulvet. Det lyder også umiddelbart som om at hun godt kan trille omkring, selvom hun ikke har ligget særlig meget på maven og så fortæller du også at hun forsøger igen og igen at komme op på alle fire ...
Den bedste måde du kan hjælpe hende på er ved at hjælpe hende med at vugge frem og tilbage. Det er fra den vuggende stilling at hun stille og roligt lærer at kravle og du må gerne hjælpe hende op i denne stilling. Sæt dig bag hende, så hun med fodsålerne støder fra på dine knæ og hold hende så om livet imens du hjælper hende med at vugge frem og tilbage igen og ...
... igen.
Noget andet er at hun skal vippes, trilles, drejes, vendes på hovedet, gynges - jo mere jo bedre. Det at blive vendt og drejet i alle retninger er vigtigt for stimuleringen af balancen og dermed vigtigt for den motoriske udvikling. Så tumle med hende så meget som muligt og giv hende meget gerne en babygynge, som hun kan gynge frem og tilbage i. Altså ikke en hoppegynge, men en gynge som hun sidder i og gynger rigtigt i.
Med hensyn til at lægge hende på maven, så kan du prøve at gøre det til en vane at hun lægges på maven hver gang du lægger hende fra dig. Bliver hun sur over det, kan hun jo bare vende sig om :o) Bær hende også hvor hun ligger på maven, læg hende over dine lår, sving hende maveliggende, lad hende 'flyve' på maven fra den ene til den anden, altså mellem mor og far. Læg hende også på maven hen over en stor gymnastikbold og tril hende frem og tilbage på den.
Håber ovenstående giver dig lidt idéer til at komme videre.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet