Svar: Renlighed og kaos ved spisebordet
Hej med jer
Det lyder som om at jeres dreng har det rigtig svært. Jeg kender jer jo ikke og kan kun gå ud fra det du fortæller I dit brev og jeg er faktisk der, hvor jeg synes det vil være relevant at I kontakter PPR for at tale med en børnepsykolog.
Jeg ved godt, at når jeg næver ordet børnepsykolog, så bliver I måske frustrerede og bange - det skal I ikke være - det handler om at I skal tale med en som er specielt uddannet til at finde ud af, hvad der foregår inde i jeres dreng, hvordan han har det og som derfor kan give jer nogle helt konkrete redskaber til, hvordan I så skal reagere.
I fortæller jo om en dreng som i en alder af 4 år, pludselig begynder at pille i sin afføring, i sin numse, selvom han tidligere har været fuldstændig renlig .. som lyder til bevidst at have afføring i sine bukser og bevidst tisse på væggen på toilettet osv. Ligesom han fuldstændig bevidst propper maden ind i munden, kigger på jer og afventer hvilken reaktion han får fra jer. Det lyder ikke som om at han rent fysiologisk har et problem ...
Der er for mig at se ingen tvivl om at han desperat forsøger at få jeres opmærksomhed og hvorfor det er i en sådan grad, synes jeg I skal tale med en børnepsykolog om. Naturligvis er han blevet storebror ...
... for 4 måneder siden og det er naturligvis svært at skulle dele jer med andre, men han er også 4 år, man kan godt tale med ham, forklare ham ting, han kan deltage i plejen af den lille og han kan derfor på sit eget niveau godt forstå at I stadig elsker ham selvom der er kommet en lille ny til - hvilket jeg naturligvis går ud fra at I også fortæller ham ...
Måske er der også andre ting som går ham på, det kan være ting i institutionen eller andre steder, som gør at han har det rigtig svært i øjeblikket og derfor reagerer som han gør. Men det er det, en børnepsykolog skal hjælpe jer med at finde ud af :o)
I nogle kommuner findes der også familievejledere, som tager ud på hjemmebesøg og drøfter netop opdragelse, søskende osv. hvor der kan være flere problematikker. I kan derfor også kontakte kommunen for at se om en familievejleder kan hjælpe jer videre på vej. Derudover kan I naturligvis tale med jeres sundhedsplejerske, som kommer på besøg omkring jeres lille datter. Sundhedsplejersken ved hvad tilbud der er i kommunen og hun vil derfor kunne henvise jer videre og fortælle hvad muligheder I ellers har for at få hjælp, hvor I bor.
Jeg håber ovenstående hjælper jer videre på vej, fortsat held og lykke med ham og rigtig god påske:O)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
Viden om børn:
Citrusfrugter
Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.
Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.
Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!
Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.
Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!
De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.
Familien S