Brev:
Sover kun 30 min ad gangen om dagen
Hej Helen
Ja så lykkedes det os at blive forældre igen. D. 9.2. blev Lærke født. Hun er en fin pige, der trives og tager fint på. Jeg ammer hende 100 % uden problemer. Siden hun blev født har hun været godt til at sove både om dagen og om natten, men nu er der begyndt at vise sig et mønster, som jeg kun husker alt for godt med storesøster.
Storesøster sov de mange første måneder af sit liv kun 3 lurer a 30 min varighed om dagen. Det resulterede selvsagt i en meget træt og utilfreds baby.
Indtil nu har Lærke sovet en lang lur om dagen på ca. 3 timer. Resten (2-3 lurer) var så de samme 30 min som jeg husker så godt fra storesøster. Det var jeg helt tilfreds med. Men nu er hun begyndt at vågne efter de 30 min til alle lurerne. Det er 5 dage siden hun tog den lange lur selv. Jeg forsøger at få hende til at sove videre ved at køre hende i barnevognen eller vuggen, og det har virket 1 af dagene, hvor hun faldt i søvn og sov 2 timer efter det. De andre dage har jeg opgivet at få hende til at sove videre, enten fordi hun skreg eller stadig ikke sov efter en time.
De dage har hun kun har sovet 30 min ad gangen 4-5 gange i løbet af dagen. Hun er ikke vrøvlet eller ...
... utilfreds imellem lurerne, men bliver selvfølgelig hurtigt træt. Hun sover stadig fint om natten. 3-4 timer ad gangen i vuggen.
Det skal lige siges, at det ikke er svært at putte hende. Det foregår ved, at hun falder hen på min arm oftest efter en amning og jeg ligger hende i vugge eller barnevogn, hvor hun mosler rundt et kvarters tid inden hun selv falder i søvn. Så jeg går ud fra, at hun er træt nok?
Jeg er i tvivl om, hvordan jeg bedst håndterer dette. Det er klart, at jeg skal forsøge at hende til at sove videre mindst en gang om dagen. Men hvordan griber jeg det an de dage, hvor hun nægter at sove en lang lur? Jeg har indtil nu ammet efter hver lur som om hun havde sovet længe og hun spiser også fint hver gang på begge bryster. Men jeg er alligevel i tvivl om, om jeg risikerer at hun sjatspiser og sjatsover?
Skal jeg forsøge at få hende til at sove igen så hurtigt som muligt eller skal jeg snakke og underholde så længe hun orker, hvilket selvsagt er kortere og kortere som dagen skrider frem? Og ikke mindst...hvad i er alverden er grunden til at begge mine børn har svært ved at skifte søvnfase på denne måde? Hvad er det jeg gør, der forårsager dette?
Hilsen mor til 2
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.