Brev:
Skrækkelige nætter
Hej Helen
Jeg er førstegangs mor og har lille Emma på fem måneder. Vi har ikke på noget tidspunkt kommet ind i en ordentlig natte rytme. Hvis jeg er heldig, og det sker meget sjældent, så sover hun tre timer ad gangen, hvilket jeg sagtens kan leve med. Men desværre vågner hun 90 procent af tiden, hvert time. Og det er kun blevet værrer på det sidste.
Jeg ligger hende ved 20 tiden, og det går for det meste smertefrit, det tager ca 10-20 min at få hende til at sove. Men der går kun en time, så begynder hun at rode rundt, og brokke sig. Det tager ca 10 min at få hende til at falde ordentligt i søvn igen, hvor hun drejer hovedet rundt, taber sutten og jeg bliver ved at give hende den igen, til hun sover. Og så starter det forfra en time senere.
Emma ligger i sin egen seng, ved siden af vores og kommer først over, ved fem tiden om morgenen. Hun vågner ...
... først rigtigt omkring kl 8.00.
Hun får udelukket sutteflaske, da hun ikke gider bryst mere. Hun får kun flaske ca hvert 3-4 time om natten, resten af tiden når hun vågner, får hun lidt vand også i en flaske.
Er ved at være meget fortvivlet, og aner ikke hvad jeg evt gør forkert.
Hun vejer 5600 g og jeg har fået afvide at det er lige i underkanten, men kan ikke lokke mere end 650 ml i hende i døgnet. Og har prøvet at få hende til at spise grød i tre uger uden held. Jeg nævner det i forbindelse med søvnen, da jeg tænker at hun ikke er ordentligt mæt og derfor vågner om natten.
Det skal lige siges, at hun sover ude i hendes barnevogn ca to nogle gange tre timer om formiddagen, og to timer om eftermiddagen uden problemer. Håber jeg har fået nævnt alt der er værd at vide, for at du kan give mig et godt råd.
Venlig hilsen
den meget trætte mor Diana.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.