Brev:
Grød, vælling m.m.
Hej Helen
Jeg er efter samråd med egen sundhedsplejerske begyndt at give min 4 mdr. gamle datter vælling for ti dage siden, og de sidste 4-5 dage så småt også lidt grød.
I starten accepterede hun flasken med majsvælling tilsat pære/æble-mos (spiste op til 150 ml ad gangen, først 1 så 2 gange dagligt), men de sidste par dage er hun begyndt at afvise vællingen. Til gengæld vil hun i stedet gerne have flaske med mme (eller ammes) som hun plejer, så hun er tydeligvis sulten.
Kan det være smagen der er noget galt med eller er det normalt at børn kan have varierende lyst til vællingen? Jeg har hørt at det er bedst at holde sig til en slags vælling/grød til at starte med, så barnet kan vænne sig til smagen, men skal jeg prøve mig frem med andre meltyper?
Mht. grøden (majsgrød) går ...
... jeg meget langsomt frem med dette. I starten var hun mere ivrig end hun er nu, hvor hun er begyndt at rynke på næsen af grøden. Kan jeg prøve med grøntsagsmos eller frugtmos i stedet, eller er det bedst at holde sig til grøden til at starte med?
Hun har efter en uges tid endnu ikke fundet ud af, hvordan man synker grøden. Kommer det langsomt af sig selv og hvor lang tid tager det normalt for et barn at vænne sig til det? Er der noget jeg kan gøre for at hjælpe hende?
Hun er meget vild med at få vand af en kop - skal jeg holde lidt igen med det eller er det fint, at hun drikker det hun har lyst til? Må jeg give hende vand af en dunk med drypfri tud?
Kan man egentlig fryse f.eks. majsgrød ned til senere brug og/eller f.eks. opbevare det i køleskab i et døgn?
Venlig hilsen
A.s mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.