Annonce

Annonce

Svar: Mælkebehov, bider i brystvorte samt tænder


27. februar 2009

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Maibrit

Du behøver ikke give Valdemar sødmælk, når du ammer ham 3-4 gange dagligt, via amning får han fint sit mælkebehov dækket og han kan derudover få vand af kop til måltiderne. Vand er den bedste tørstslukker :o)

Det kan dog være en god idé at bruge lidt sødmælk eller modermælkserstatning i madlavningen, altså give ham lidt mælk i og på grød og mos, give ham lidt sovs, ost osv. så han på den måde får lidt ekstra. Efter 9 måneders alderen kan komælk udgøre en lidt større del af hans indtag og mange vælger her at tilbyde f.eks. lidt tykmælk eller A38 med lidt frugtmos om eftermiddagen. Det vil være rigtig fint, fordi man jo i den alder ofte skruer amningen endnu mere ned, så man ved 10 måneders alderen kun ammer ca 2 gange dagligt :o)

At han bider dig i slutningen af en amning hænger nok både sammen med at han der er ved at være færdig med at spise ved brystet og skal arbejde lidt mere for at få mælken ud, men det hænger også sammen med at han nu er bevidst om at mor og bryst ikke er 'et hele', men at han kan få en reaktion fra dig, når han "leger" med brystet :o)

Det ...


Annonce

... hjælper nogle gange at sige AV! så højt at han bliver forskrækket og finder ud af at det her var ikke godt, den reaktion han fik der, bryder han sig ikke om. Andre gange er det bedre at tage ham fra og få stoppet amningen lige inden du fornemmer at han skal til at bide.

Med hensyn til tandfrembrud, så får de fleste børn i gennemsnit de første tænder omkring 6 måneders alderen. Nogle børn får dog ikke tænder før de er fyldt et år og i følge de børnetandlæger jeg har talt med, så skal man se dette som noget positivt. Børn kan sagtens tygge og spise almindelig mad uden tænder, deres gummer er stærke nok til at arbejde med føden og tandlægerne siger, at tænderne bliver stærkere, hvis barnet først får dem, når mælkeperioden er forbi. Det er ikke godt for mælketænderne at mor ammer om natten, fordi mælkesukkeret så lægger sig omkring tænderne og man står jo ikke op og børster tænder på sit barn, hver gang man ammer ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Så ifølge børnetandlægerne så er tandfrembrud efter 1 års alderen helt normalt og ikke noget man skal være ked af :o)

Fortsat held og lykke, håber du er hjulpet videre på vej.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce