Brev:
Putning igen, igen, igen ...
Hej Helen
Jeg har tidligere skrevet vedr min drengs søvn og nu er det altså galt igen…. Jeg har læst nogle andre svar og kan se, at du skriver at børns søvnbehov ændrer sig og at søvnbehovet er forskelligt, men omvendt har jeg jo også læst at det er meget vigtigt at de små får søvn nok.
Han er nu 2 år og 1 måned, og er en kvik, glad og viljestærk lille dreng. I modsætning til vores ældste datter har han været meget ”mor-syg”/mor-afhængig, men er nu ved at finde ud af, at far også kan bruges. Han ved som sagt, hvad han vil, men han er også en følsom lille dreng, der har brug for meget nus og kropskontakt.
Vi har et fast nat-ritual med bad, tandbørstning og bog, som vi har haft i 1,5 år, så det kender han. Han sover stadig i sin tremmeseng i vores soveværelse – dels pga pladsmangel og dels pga at jeg stadig godt kan lide at have ham inden for ”høre-vidde”. Mange vil måske synes, at der er noget pjat, men jeg synes stadig han er ”for lille” til at ligge for sig selv… hvis han nu bliver syg eller lignende, eller vågner og er ked. Han har mareridt i perioder, og der er det også nemmest lige at kunne række en hånd ud og trøste.
Tilbage til søvnen – han elsker at få læst bog/bøger og protesterer altid over, når det er slut og han skal over i sin seng (ca kl. 20). Nogle aftener får han så ...
... en bog eller bil med over og sidder så og leger med den i op til halvanden time! Vi prøver selvfølgelig at få ham til at ligge ned osv, men så bliver han ked af det, og ofte sover han først kl. 21.30 og vågner så af sig selv ved 6:30 tiden, og det lyder jo ikke af søvn nok. Han sover mellem 1-2 timer i vuggestuen.
Nogle gange vil han også over i min/vores seng og det får han så lov til. Han er også begyndt at ville ned i stuen igen, selvom vi er oppe ovenpå hos ham – enten i soveværelset eller går omkring og ordner ting (sidstnævnte får han dog ikke lov til). Hvad gør vi? Skal vi putte han senere? Men 21:30 lyder altså for sent. Det giver også store problemer med storesøsteren, som sover/skal sove kl. 20 for at være frisk, men hun synes jo, det er uretfærdigt, hvis han må være længere oppe.
Skal vi være mere konsekvente med, at når han er kommet over i sin egen seng, så kommer han ikke op igen? Synes bare, det er så svært, når han står og græder og strækker armene ud og skriger på ”mor neng” (og så synes jeg jo også det er hyggeligt at ligge og putte lidt ;-). Vi har også talt om at flytte dem på samme værelse snart, men det giver jo problemer, hvis de ikke sover samtidigt, så vil han jo holde hende vågen, så hvad gør vi med det (vi har ikke plads til at de kan få hvert sit værelse pt).
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Vaner og børn
Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.
Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.
Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.