Brev:
Kost - vil ikke have flaske
Kære Helen,
Ja nu er vi kommet godt igang med grøden. Jeg prøvede at skifte fra mors hjemmelavede økologiske med hjemmelavet frugtmos til en færdigproduceret hirsegrød med æble. Den glider fint ned :-). Om det er så er på grund af smagen eller hun bare er blevet mere klar, ved jeg ikke. Men i en uge har hun nu spist 1-1½ dl. omkring kl. 11.30.
Jeg vil i dag prøve med en anden slags hjemmelavet udgave for at teste det lidt.
Når jeg giver hende grød tilbyder jeg hende vand af en kop, men det er hun ikke vild med, men det tager vel også lidt tid at vænne sig til?!? Ihvertfald fortsætter jeg med at prøve, men det bekymrer mig om hun får væske nok til al den grød?
Hendes plan ser p.t. nogenlunde sådan ud:
vågner omkring kl. 6 og bliver ammet.
Bliver ammet inden formiddagslur omkring kl. 8-8.30, hvor hun sover små to timer.
Grød omkring 11.30 med vand af kop
Ammes omkring kl. 13.30 og puttes til en lur - her sover hun alt fra ½ til 1½ ...
... time.
ammes igen ved 16 tiden
Snupper nogengange en powernap og nogengange en lidt længere lur sidst på dagen - afhængig hvor lang hendes eftermiddagslur har været.
Ammes ved 18 tiden.
Ammes ved 19-19.30 tiden og puttes.
Sover til ved 2 tiden, ammes og sover videre til ved 6 tiden.
I løbet af natten roder hun dog stadig lidt rndt og vi giver hende sutten et par gange, men der er som regel helt ro fra hun bliver puttet og til ved 1 tiden.
Jeg er lidt i tvivl om vi gør det rigtige med hendes kost.
Skal jeg give hende mos/grød om aftenen snart?
Får hun nok væske osv?
Hun vil stadig ikke tage en flaske. Hun rynker virkelig på næsen og skubber den væk - og det er uanset om der er vand, sukkervand, kamillete eller modermælkserstatning i den. Skal jeg bare fortsætte med at forsøge, eller?
Det ville jo være rart, hvis faderen kunne passe hende et par timer engang imellem - f.eks. omkring hendes grødmåltider uden at hun fik for lidt væske.
Mange hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.
Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!
Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.
Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!
De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.
Familien S