Brev:
Mos, mad, sikre indtag
Hej Helen,
Tak for din skønne hjemmeside og dine gode svar, der er ofte svar at finde på siden. Jeg har dog et par spørgsmål igen ang. vores tvillingedrenge som nu er blevet 1 år.
De går i vuggestue og det går rigtig godt og de er glade for at gå der. De får frokost der som kan være varmt eller koldt. Drengene er jo i den alder, hvor de meget gerne vil selv og det får de også lov til i vuggestuen og derved nok ikke får så meget mad selvom de siger jo de spiser nu meget godt, så er det lidt svært da jeg ikke ser det, men skal selvfølgelig stole på det de siger:)
Når de kommer hjem får de en lille flaske MME ca 100 ml, og måske en halv bolle og lidt frugt. Det får de omkring kl. 16-16.30. Når vi så skal spise som er ved mellem 18-18.30 foregår det nogen gange med lidt gråd og nej vil ikke spise eller smage på det. De har fået i en periode grøntsagsmos (som regel er gulerødder, kartofler og pastinak, som vi blender) med kød / fisk til og det spiser de med glæde. Jeg er tryg ved den form for mad, da jeg så ved at de får grøntsager men ved godt at det er ensformigt og giver dem ikke en chance for at lære at spise mad som skal tygges (dog de får kød/fisk), andet end det de får til frokost og frugt.
Til puttetid som er kort tid efter aftensmaden får de ...
... en flaske MME 120 ml som de spiser, meget forskelligt, nogen gange bliver den tømt andre bare et par hygge sut og det er det og så sover de.
Efter en lille forklaring kommer jeg lige med et par spørgsmål:)
Hvordan kan vi være sikker på at de får nok på en dag? Kan jeg rolig føle mig tryg ved grøntsagsmos (som vi blender lidt som suppe:)), måske bare hver anden dag i en periode og så tilbyde dem mad som kræver lidt mere og hvor de selv kan være med til at spise og vær ”tilfreds” med det de får spist, selv om det ikke er særlig meget, og langsomt kommer de væk fra blendet mad?
Vil du have et par forslag til mad / mellem måltid (snack) som vi kan lave til en god overgang, hvis du forstår som du ved de fleste børn kan lide?
Skal man stoppe med at give dem D-dråber og gå over til en anden form for vitamin nu når de er 1 år? Siden vuggestuen har de være forkølet som så mange andre børn, bare ærgerligt når de ikke har været syge før. De har nu været det i godt 3 uger og hoster en del både om natten, og når de skal sove om dagen. Vi har gjort det med at hæve sengen, givet dem saltvandsdråber og hoste saft fra lægen men de bliver bare ved, har du et vidundertrick der kunne lindre det lidt?
Tusind tak for din hjælp som altid kan bruges.
Mor til 2
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Børnevaccinationsprogram
I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:
3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1
5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2
12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3
15 mdr.: MFR 1
4 år.: MFR 2
5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...