Svar: Motorisk anderledes?
Hej med dig
Da jeg ikke kan se din datter er det naturligvis svært at vurdere, hvorvidt hendes bevægelser er helt normale og naturlige eller om det er noget der skal vurderes. Et eller andet sted tænker jeg dog, at der ikke sker spor ved at du drøfter det enten med jeres læge eller med en fysioterapeut - det behøver ikke være et stort "maskineri" at sætte igang, det kan måske snildt klares med et øjekast at nogen som har forstand på børn og motorik ...
Måske er der en fysioterapeut tilknyttet kommunens børne-ungeafdeling som du kan kontakte, ellers kan du få en henvisning hos lægen og du skal naturligvis fortælle at pædagogerne har påtalt din datters bevægelser og at du derfor gerne vil have undersøgt om alt er som det skal være.
Der sker naturligt rigtig meget med din datters krop lige nu og man skelner normalt mellem grovmotorisk og finmotorisk udvikling. Det grovmotoriske handler om hvordan barnet er i stand til at kravle, stå, gå, løbe osv. og det ...
... finmotoriske handler om hvordan barnet griber, bygger tårne, putter små ting i en æske osv.
Børn i din datters alder vil naturligt begynde at kravle rigtig meget op, det kan være at kravle op på borde og stole og de øver sig også i at gå på trapper og gå ned igen. De fleste børn kan ikke gå rask op og ned af trapper før de er ca 2 år gamle.
Omkring 20-22 måneder begynder barnet ofte at løbe - ofte løber de på tæerne og de elsker at løbe. Omkring 2 års alderen løber mange børn mere end de går ..:o)
Din datters måde at bevæge sig på kan naturligt hænge sammen med at hun lige nu øver sig motorisk, at hun øver sig i at klatre, gå og løbe hurtigere og at det af den grund er helt naturligt for hende at 'vrikke lidt mere med numsen' ..:o) Jeg synes dog ikke der er spor i vejen for at få hende vurderet af en som ved rigtig meget om børn og motorik - hellere en gang for meget end en gang for lidt ...
Håber mine tanker kan bruges lidt videre frem, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Kravlegård - køb af kravlegård
Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.
En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, står og laver mad, måske er nødt til at gå i kælderen med vasketøj... Kravlegården giver dig mulighed for at lægge dit barn et trygt sted, hvis du ikke lige kan holde øje med barnet i nogle minutter.
I nogle familier virker kravlegården også som et trygt, genkendeligt og dejligt sted at finde ro. Hvis der...
Sexliv
Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.
Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.
Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig