Svar: Problemer med renlighed, hvor får vi hjælp?
Kære Majbritt
Jeg er helt enig med jer i at I, jeres datter, har brug for hjælp og jeg kan slet ikke forstå at lægen ikke vil henvise jer videre ...
Der findes så vidt jeg ved ikke private klinikker, men der findes afdelinger på de store hospitaler, som hjælper børn med de problemer jeres datter har og jeg synes du skal ringe til en af dem. De kan i første omgang rådgive dig i telefonen og så kan I tale om det videre forløb.
Du kan søge rådgivning her:
1. Center for Børneinkontinens, Skejby Sygehus - Århus. Deres hjemmeside er www.enuresis-info.dk, tlf. 86 78 41 21
2. Børneinkontinensklinikken, Storstrømmens Sygehus Næstved og det kræver ikke henvisning at komme hos dem. De har Telefonrådgivning tirsdage ml. kl. 08.30 - 15.30
telefon 55 77 64 81
3. Tørdokken, Børnemodtagelsen afsnit 4063, Juliane Marie Centret, Rigshospitalet. Tlf. 35 45 52 94 ...
... torsdage kl. 16.30 - 19.30
Jeg kunne forestille mig at de vil bede jer om at føre en afføringsdagbog over et par uger, hvori I skal skrive ned hvornår jeres datter har afføring, om hun har afføring i ble, i bukser, på toilet, om hun føler afføringstrang og hvad hun lavede, da der kom afføring i hendes bukser eller ble - var hun igang med at lege, så hun fjernsyn, var hun ude, igang med at spise osv.
De vil højst sandsynligt også spørge jer om hvorvidt hun har været renlig og hvornår, hvordan hendes afføring ser ud, hvor tit hun har afføring, om hun kan mærke at hun skal af med noget, hvad hun spiser, om hun har fejlet noget, om hun har problemer med vandladning osv. osv. En masse spørgsmål som skal afdække hvad problemet er hos jer.
Jeg håber ovenstående hjælper dig videre, de mennesker du skal have fat i sidder de steder ... rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
Viden om børn:
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.