Annonce

Annonce

Brev:

Forskellige spørgsmål om søvn


11. august 2008

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Forskellige spørgsmål om søvn

Hej igen!

Jeg har efterhånden stillet dig en del sprøgsmål om min søns søvnvaner, og tak for dine svar. Her kommer nogle flere spørgsmål.

Jeg har nogle gange behov for at putte min søn til middagssøvn i barnevognen, nogle gange i hans seng. Forvirrer det ham når han bliver puttet forskellige steder i dagtimerne? Han er meget svær at putte til middagssøvn i hans seng.

Jeg har bogen "Sov igennem uden gråd". Der står det at man bør gøre forskel på dag- og nattesøvn ved at det ikke bør være mørkt om dagen. Hvad siger du til det? Jeg bilder mig lidt ind, at det er nemmere at sove, når det er mørkt, uanset tidspunkt.

I samme bog står der, at man bør indføre faste tidspunkter for middagssøvn. Hvad synes du om det? Min søn bliver som regel puttet om aftenen rundt kl 20-21. Så sover han i 11-12 timer afbrudt af 1-2 måltider. Nogle gange er han dog meget besværlig at putte og falder først i søvn meget senere, men sover så tilsvarende længe om morgenen. Med andre ord er det meget forskelligt hvornår han vågner om morgenen. ...


Annonce

... Skal vi så, når han er faldt sent i søvn, vække ham om morgenen? Hvis han ikke vågner til samme tidspunkt, bliver det jo svært at putte ham til middagssøvn på samme tidspunkt da han altid plejer at være vågen i samme længde tid før han bliver træt.

Hvad skal vi gøre når han ikke vil sove om aftenen? Når vi putter ham, plejer han at falde i søvn i løbet af et kvarter, men nogle gange bliver han meget gal. Da plejer vi at lulle, trøste, tage ham op (han får ikke ligge og skrige), give ham sutten, jeg ammer ham, prøve igen, osv., men ingenting hjælper. Hvis ingenting hjælper, plejer vi at tage ham ud i stuen igen og prøve igen senere. Han bliver i bedre humør når han får komme ud af soveværelset. På et tidspunkt bliver han så træt at jeg kan amme ham i søvn.

Er det en dårlig idé at lade ham komme ud i stuen igen? Vil det lære ham at, "hvis jeg skriger, kommer jeg ud af soveværelset"? Eller er han for lille til at forstå sådan? Hvornår bliver han eventuelt gammel nok til at forstå det så vi bliver nødt til at være konsekvente?

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby 5 måneder - mad og søvn

Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce