Brev:
Virrer med hovedet, taler pludselig ikke så meget mv.
Hej Helen
Ja, så melder der sig lige et par spørgsmål igen, jeg skal forsøge at gøre det kort.
Jeg har lagt mærke til, at Zacharias engang imellem virrer en lille smule med hovedet. Jeg spurgte min egen sundhedsplejerske, hvad det kunne være, men det kunne hun ikke give mig noget svar på. Er det normalt? Jeg har måske set ham gøre det 3-4 gange siden han blev født, så det er altså ikke noget, der sker ofte.
En anden ting er, at han begyndte at sige baba og mama for et par uger siden, men det er som om det er gået i sig selv, så han nu kun siger det når han er ked af det. Er det normalt?
Og en sidste ting... Sundhedsplejersken har lige været her til 6-måneders undersøgelse og hun sagde, at vi skal træne det at sidde op med ham noget mere. Han bliver hurtigt ked af det i sin højstol og "taber hovedet" forover. Jeg har prøvet ...
... at sætte ham op i barnevognen, men han tilter hurtigt til den ene side og læner sig op af indersiden på barnevognen. Det skal lige siges at han er en lang dreng, han måler 71 cm og min egne sundhedsplejerske siger, at det pga. den lange ryg er mere anstrengende for ham.
Har du nogle gode forslag til, hvordan vi bedst øver det at sidde med ham? Når jeg forsøger at sætte ham i et hjørne af sofaen, mosler han rundt så han ender med at ligge ned mere end at sidde. Og han strækker også benene, når jeg sætter ham ned som om han hellere vil stå op. Hvad gør jeg?
Og en allersidste ting :-): Kan man ud fra barnets højde nu sige noget om, hvor højt det bliver senere i livet? Hverken min kæreste eller jeg er specielt høje (jeg er 167 og min kæreste 180), så jeg undrer mig lidt over Zacharias er så lang.
På forhånd tak for hjælpen :o)
Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Optøning af spædbarnsmad
Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:
- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.
- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.
- Mad som har været...
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.