Svar: Vil pludselig ikke have rugbrød
Kære Sussie
Det kan godt være på grund af kindtænderne at din datter foretrækker at spise mad, der ikke skal tygges for meget og derfor hellere spiser pålægget end brødet.
Du kan tilbyde hende lidt andet, lidt blødere og dog fortsat fiberholdigt brød, det vil også være helt fint, hvis hun et par dage får mere pålæg - rester fra aftensmaden, end brød. Det kan være lidt kogte pastaskruer, stykker af frikadelle, pølse, kylling, kogte ærter, majs, gulerod og lignende. Altså sund og varieret mad som hun normalt vil spise ved siden af sin rugbrød.
Hvis hun i øvrigt spiser fint og det mest er rugbrøddet som ikke har hendes interesse, så er det helt okay. Rugbrød er jo ikke noget man spiser i hele verden, så det er ikke noget hun skal have, hun kan godt få fibre på anden ...
... vis ...:o) Sandsynligvis kommer interessen igen, når hun ikke længere har ondt for tænder og når hun har fået en lille pause.
Pas på ikke at presse hende eller at gøre et stort nummer ud af det. Hun har en alder nu, hvor hun naturligt bliver mere selektiv og ikke spiser så meget som tidligere. Samtidig bliver hun jo mere og mere bevidst om hvordan hun får din fulde opmærksomhed og hvis hun opdager at hun ved at spytte rugbrøddet ud kan blive centrum for middagsbordet, så vil hun naturligvis blive ved. Prøv derfor at tage det helt roligt, giv hende forskellige tilbud så hun kan vælge hvad hun vil spise og giv hende madro. Prøv ikke at fokusere så meget på hvad hun spiser, så længe hun spiser sundt og tilbydes sunde fødevare, men mere at hun spiser:o)
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.