Annonce

Annonce

Børns sprogtilegnelse - sproglig udvikling hos danske børn i alderen 0-6 år


25. november 2021

Forfatter:
Laila Kjærbæk, Ditte Boeg Thomsen m.fl.
Forlag:
Frydenlund Academic
Udgivelsesår:
2021
Sidetal:
376
Pris:
399
ISBN:
9788772163932
Børns sprogtilegnelse - sproglig udvikling hos danske børn i alderen 0-6 år

Læs omtalen af "Børns sprogtilegnelse - sproglig udvikling hos danske børn i alderen 0-6 år" under annoncen ...


Annonce

Bogen Børns sprogtilegnelse er en forskningsbaseret grundbog i sproglig udvikling hos børn i alderen 0-6 år. Med grundlag i sprogvidenskab, psykologi og pædagogik giver forfatterne en samlet indføring i børns sprogtilegnelse og børns sproglige udvikling som en integreret del af deres kognitive og sociale udvikling.

Bogens forfattere giver en omsiggribende forståelse af processer og faktorer i både typiske og atypiske udviklingsforløb og viser, hvordan indsigterne fra den nyeste danske og internationale forskning kan anvendes i den daglige pædagogiske praksis.

De behandler emner som tilegnelse af sproglyde, ord og grammatik, sprog og begrebsdannelse, sprog i hjernen, pragmatik og social kommunikation, flersproget sprogtilegnelse, stammen, hørenedsættelse, udviklingsmæssige sprogforstyrrelser, autisme, sprogtestning, sprogmiljø og sprogstimulering.

Børns sprogtilegnelse kan anvendes som grundbog på pædagoguddannelsen og de pædagogiske diplomuddannelser i Logopædi (talepædagog), børns sprog og dansk som andetsprog og som indføring i forskningen om sprogtilegnelse for studerende på Audiologopædi, Lingvistik, Interkulturel pædagogik og dansk som andetsprog, Audiologi, Pædagogik samt Psykologi.

Bogen er derudover en nyttigt redskab for pædagoger og andre, der arbejder med børn i dagpleje, vuggestue, børnehave og børnehaveklasse.

Om forfatterne
Forfattere og redaktører er børnesprogsforskere fra Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet med ekspertise i dansk sprogtilegnelse. Bogen har bidrag af: Laila Kjærbæk, Ditte Boet Thomsen, Marit C. Clausen, Fabio Trecca, Mads Nielsen, Signe Klok Jensen, Bjarne Dammsbo, Annette Esbensen, Rikke Vang Christensen, Cecilia Brynskov, Holger Juul, Anna Steenberg Gellert og Kikki Førsteliin Andersen.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv din baby den bedste start på skemad

Med de økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders kan du give din baby en god og tryg start på skemad. De er fri for mælk og tilsætningsstoffer som farvestoffer, emulgatorer og konserveringsmidler. Samtidig er de minimalt forarbejdede, hvilket giver babymad med masser af naturlig smag og ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annonce