Annonce

Annonce

At hjælpe børn igennem traume og sorg


4. december 2004

Forfatter:
Jean Harris Hendriks m.fl.
Forlag:
Dansk psykologisk Forlag
Udgivelsesår:
2004
Sidetal:
295
Pris:
348
ISBN:
8777063961
Helens vurdering:
At hjælpe børn igennem traume og sorg

Jeg har valgt at give bogen "At hjælpe børn igennem traume og sorg" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen At hjælpe børn igennem traume og sorg er skrevet af Jean Harris Hendriks, Dora Black og Tony Kaplan, som alle er overlæger i børne- og ungdomspsykiatri.

Bogen tager udgangspunkt i hvordan vold og tab i barndommen kan påvirke børn og hvordan man bedst hjælper børn gennem sorg. Omdrejningspunktet er børn som mister en eller begge deres forældre og at måden de mister dem på er vold eller drab.

At hjælpe børn henvender sig hovedsageligt til personer der professionelt arbejder med børn, som har mistet. Bogen kan dog også læses af forældre eller andre som ønsker at vide mere om, hvordan man i praksis kan hjælpe børn til at gennemleve sorg.

Bogens vigtigste budskab er at sætte fokus på hjælp og forståelse, således at barnet bliver i stand til at overvinde tabet uden at det skaber alvorlige udviklingsmæssige konsekvenser.

At hjælpe børn igennem traume og sorg kommer både ind på forskningsresultater og beskriver den historiske udvikling, hvor man nu er begyndt at have mere fokus på, hvad vold, traumer og sorg kan gøre ved et barn. Bogen beskriver teoretisk det at have en posttraumatisk stress-forstyrrelse og bogen indeholder også et kapitel, hvor forfatterne fortæller børnenes historie.

Bogen omhandler både de etiske spørgsmål som 'Er det forsvarligt at en person der har begået drab eller udøvet grov vold, kan have omsorgen for barnet?' og 'Skal barnet besøge sine far eller mor i fængslet?'

Statsamtsfuldmægtig Peter Bidstrup har bidraget med et kapitel om det danske retssystem, forældremyndighed og værgemål.

Selv om bogen er skrevet af amerikanske forfattere og der både er kulturelle og samfundsmæssige forskelle på USA og Danmark, kan denne bog godt læses og bruges af danskere. Peter Bidstrups apendix er bl.a. med til at gøre dette muligt.

Jeg vælger at give bogen 4 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce